Straffet av effektivt Glimt

Godset var tidvis svært friske, men det var Bodø/Glimt som satte sjansene. Se høydepunkter og reaksjoner etter kampen her.

Henrik Pedersen overrasket både publikum og ekspertkommentatorer ved å gi alle fem av sommerens nyervervelser tillitt fra start mot Bodø/Glimt.

Tredjeplasserte Glimt har hatt en meget god sesong så langt, så det var dermed to vidt forskjellige utgangspunkt foran kveldens kamp.

Det var tydelig at Pedersen ville ha guttene opp og frem. Allerede etter to minutter kunne det blitt farlig i det Mos var på vei gjennom alene med keeper da han ble felt i en duell med Glimts Vegard Bergan. Dommer Espen Eksås valgte derimot å vinke spillet videre.

Etter et voldsomt Godset-press de første ti minuttene kom Glimt noe mer med i kampen uten at de klarte å true Morten Sætra som hadde fått tillit i mål.

Men det tok ikke lang tid før Henrik Pedersens gutter igjen skrudde opp tempoet. Vår danske hovedtrener har fra første dag snakket om at ønsket å spille med høyt press og intensitet. Det fikk hjemmepublikummet for alvor se inn mot pause.

Se oppsummering med debutantene Moses Mawa og Mikkel Maigaard her:

Det ble skapt sjanse på sjanse og Strømsgodset var en konstant trussel foran Ricardo Friedrich i Bodø/Glimts mål.

Av nyervervelsene var det spesielt Duplexe Tchamba som markere seg foran hjemmepublikummet på Marienlyst med to store sjanser. På topp viste en oppofrende Moses Mawa han han har lyst til å vise seg frem i den marineblå drakta.

Hjemmepublikummet fikk også se at de kan komme til å få stor glede av skuddfoten til Mikkel Maigaard i tiden som kommer.

Det lå en Godset-scoring i luften, men rett før pause dukket stortalentet Håkon Evjen opp og leverte et kunststykke av en scoring, totalt mot spillets gang. Dermed var det gjestene som gikk til pause i føringen.

Evjen doblet ledelsen igjen

Det så ikke ut som Godset hadde latt seg affisere nevneverdig av Glimts sene scoring i 1. omgang og gikk umiddelbart i angrep etter hvilen.

To minutter ut omgangen fikk Strømsgodset en trippelsjanse. Først to ganger ved Kristoffer Tokstad og en gang ved Mos, men Bodø/Glimts keeper Friedrich ryddet alt unna.

Godset fortsatte å angripe, men etter 58 minutter dukket igjen Håkon Evjen opp mot spillets gang og doblet ledelsen for gjestene.

Det er lenge siden vi har sett et så energisk Godset-lag som vi vi gjorde de første 44 og de første minuttene av 2. omgang, men etter Evjens andre scoring gikk forståelig nok noe av energien ut av våre gutter.

Bodø/Glimt forsvarte seg også godt og det ble skapt lite i den siste halvtimen inn mot full tid.

På overtid dukket derimot Moses opp og sørget for redusering til Strømsgodset med fem minutter tilagt tid var det dermed håp om utligning og poeng.

Men det var i steden Bodø/Glimt som punkterte kampen kort tid etter etter at Amor Layouni satte ballen i mål bak Morten Sætra.

Dermed ender det med 3-1 seier til Glimt som kan ta med seg tre poeng hjem til Bodø. I dag hadde Strømsgodset fortjent bedre, men det hjelper lite i fotball.