Tap i hovedstaden

Vålerenga slo Strømsgodset 2-0 på Intility Arena.

Annonse:

Det ble 2-0-tap i hovedstaden på fotballens nasjonaldag, etter at Aron Dønnum og Herolind Shala scoret hvert sitt for hjemmelaget.

Kampens første store mulighet noterte Vålerenga seg for, like etter at kvarteret var passert. Fitim Azemi ble fint spilt gjennom av Aron Dønnum, men til tross for en brukbar avslutning ble han hindret av Viljar Myhra, som gjorde en god redning.

VIF tok ledelsen

Snaue ti minutter senere kom så kampens første mål. Aron Dønnum dro seg innover fra høyrekanten, og banket ballen i det nærmeste hjørnet.

To minutter før pause kom hjemmelaget til sin tredje mulighet, da Matthías Vilhjálmsson kom til en god avslutning på hel volley etter å ha blitt spilt gjennom, men han ble hindret av en meget god énhåndsredning fra Viljar Myhra.

Mos nær utligning

På overtid av omgangen kom deretter vår første og gjennom kampen beste mulighet. Martin Spelmann satte fart fremover, og slapp ballen ut til Stian Ringstad. Hans innlegg traff panna til Mos, men headingen ble dessverre reddet av Kwarasey, som også fanget sin egen retur.

Med det sto det 1-0 til Vålerenga halvveis – fullt fortjent sådan.

Vålerenga kom godt ut fra startblokkene også etter pause, og burde definitivt ha doblet ledelsen fire minutter ut i andre omgang. Først gjorde Viljar Myhra en god redning da han fikk en fot på avslutningen til Chidera Ejuke, før Jakob Glesnes blokkerte returen fra Azemi.

Shala doblet ledelsen

Etter halvspilt omgang kom imidlertid den andre scoringen. Viljar fikk først slått forsøket fra Bård Finne i stolpen, men på returen var Herolind Shala – som kaldt og rolig la ballen i motsatt hjørne til 2-0.

Etter den andre scoringen var det lite å rapportere om av sjanser for vår del. Vålerenga hadde et par sjanser og halvsjanser der de kunne lagt på til 3-0, men ingen av det aller største slaget.

Noe som derimot er verdt å nevne er at Sebastian Pedersen fikk de siste tolv minuttene for oss i dag, og dermed kunne notere seg for sine første minutter i Eliteserien i Strømsgodset-drakt – fullt fortjent etter å ha tatt steg gjennom de siste minuttene, og samtidig vist seg godt frem i cupkampen mot Flint for to uker siden, der han scoret to og totalt var involvert i fem scoringer.

Nå venter tabelljumbo Tromsø på Marienlyst i vår neste kamp – en kamp som skal vinnes. Avspark på Gamle gress på søndag er klokka 18.

Billetter til Tromsø-kampen kan du kjøpe her.

Kampfakta
Vålerenga - Strømsgodset 2-0 (1-0)

8. runde i Eliteserien, Intility Arena, 10 780 tilskuere
Mål: 1-0 Aron Dønnum (25.), 2-0 Herolind Shala (67.)
Gule kort: Yacouba Sylla og Martin Spelmann (SIF)
Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
5
J. Glesnes
2
M. Hamoud
25
S. Ringstad

6
H. Hauger
Substituted out 64'
29
Y. Sylla
7
H. Stengel

23
M. Spelmann
30
M. Abdellaoue
Substituted out 79'
90
A. Pellegrino
Substituted out 54'
Innbyttere
8
J. Hove
77
M. Keita
Substituted in 64'
9
S. Pedersen
Substituted in 79'
18
M. Ovenstad
Substituted in 54'
39
L. Sætra
40
M. Sætra
19
H. Stenevik
Innbyttere
 • 8
  J. Hove
 • 77
  M. Keita
  Substituted in 64'
 • 9
  S. Pedersen
  Substituted in 79'
 • 18
  M. Ovenstad
  Substituted in 54'
 • 39
  L. Sætra
 • 40
  M. Sætra
 • 19
  H. Stenevik

Annonse fra Eliteserien: