Gir seg i Strømsgodset

Flere spillere og trenere gir seg i Strømsgodset og ble takket av på onsdagens avslutningslunch på Marienlyst.

Det har vært klart en stund at assistenttrener Martin Foyston og keepertrener Pål Henning Albertsen ikke forlenger kontraktene sine i Godset. Førstnevnte takket for seg etter søndagens cupfinale på Ullevaal, mens Pål Henning Albertsen fikk blomster og noen gode ord på veien av sportssjef Jostein Flo onsdag.

- Vi byttet hovedtrener midt i sesongen og da er det naturlig at Bjørn Petter får sette sammen sitt eget trenerteam. Martin og Pål har vært profesjonelle og gjort en god jobb etter at det ble klart at de ikke fortsetter her. Vi vil takke dem for det de har gjort for klubben disse to årene og ønsker lykke til videre, sier sportssjef Jostein Flo.

Det ble også delt ut blomster og reisegavekort til de spillerne som er på utgående avtaler. Det er nå klart at Kim André Madsen gir seg i Strømsgodset etter hele ti sesonger. Midtstopperen har vunnet både seriegull og seriesølv og spilt 171 kamper for klubben. Han har vært med på en eventyrlig reise med Godset og det er vemodig at denne reisen nå tar slutt.

- Kim har hatt en imponerende karriere i SIF og han har betydd mye for klubbens fremganger siden 2009. Ti sesonger i en og samme klubb står det virkelig respekt av. Kim vil bli husket som en lojal klubbspiller og på sitt beste var han en av ligaens beste midtstoppere. Han har dessverre slitt en del med skader og de siste årene har det blitt mindre spilletid. Kim er i en alder der han trenger å spille mer regelmessig og da er det naturlig at han nå søker nye utfordringer. Vi takker Kim for det han har gjort for klubben og ønsker ham lykke til videre på ferden, sier Flo.

Francisco Junior avslutter også oppholdet i Strømsgodset. Midtbanespilleren kom til oss for første gang i 2014 på lån, før han returnerte på permanent basis i 2016. Francisco har stort sett vært fast på laget alle disse sesongene, men i år har det blitt mindre spilletid. Dette er årsaken til at kontrakten ikke forlenges.

- På sitt beste har Francisco holdt et høyt nivå, men utover i denne sesongen har han slitt med spilletiden. Derfor er det naturlig at vi nå avslutter samarbeidet og at Francisco går videre i sin karriere. Vi takker Francisco for innsatsen og ønsker lykke til videre, sier Jostein Flo.

Espen Bugge Pettersen gir seg også i Strømsgodset. Ikke nok med det: Sisteskansen legger keeperhanskene på hylla for godt etter imponerende 21 år på toppnivå. Espen har vunnet det meste i norsk fotball og kan se tilbake på en flott karriere. Høydepunktet i SIF kom da han hjalp laget til sølv i Eliteserien i 2015

- Espen er en strålende fyr som har vært en viktig spiller for klubben. Han har bidratt med masse klokskap og rutine, både på og utenfor banen. Vi kommer til å savne Espen i miljøet nede på Marienlyst og vil ønske ham lykke til videre med ny karriere, sier sportssjefen.

Martin Rønning Ovenstad ble også takket på Marienlyst onsdag. Hans kontrakt utløper, men det er ikke helt avklart hva som skjer videre.

- Martin viste sterk motivasjon for å komme hjem til SIF og hjelpe klubben i en vanskelig situasjon. Han har bidratt strålende inn i spillergruppa og tatt ansvar i treningshverdagen. Hva som skjer videre med Martin er ikke helt avklart, så det må vi komme tilbake til, sier Jostein Flo.

Godset Media kommer tilbake med egne intervjuer med de som slutter.

Annonse fra Eliteserien: