Sylla har signert ut 2020

Den franske midtbanesentralen Yacouba Sylla (28) er klar for Strømsgodset på en avtale ut 2020-sesongen.

Annonse:

Tidligere denne uken var Sylla på besøk i Drammen sammen med sin agent og bror, der han så nærmere på forholdene. 28-åringen reiste hjem til Belgia for å ta en endelig beslutning og fredag morgen kom bekreftelsen på at han ønsker å bli Godset-spiller.

Yacouba Sylla har signert en kontrakt ut 2020-sesongen og kommer til å spille med drakt nummer 29 på ryggen.

- Jeg er veldig glad for å ha signert denne avtalen med Strømsgodset. Det er en flott mulighet for meg å spille fotball i et nytt land og jeg ser frem til å hjelpe laget med mine kvaliteter og erfaring. Jeg er veldig klar for å gi alt jeg har og gleder meg bare til å komme i gang, sier Yacouba.

Han fikk et godt førsteinntrykk av Strømsgodset og Drammen i forbindelse med besøket og har også sett Godset-kamper på video.

- Det var veldig hyggelige mennesker som tok oss i mot og jeg merket at det er en god atmosfære i klubben, sier Yacouba Sylla. 

Se mer av vår nye signering i denne videoen:


Toppserie i Frankrike og England

Sportssjef Jostein Flo har de siste ukene jobbet intenst med denne avtalen og er naturlig nok henrykt over at brikkene falt på plass.

- Vi har lenge vært i markedet etter en fysisk sterk midtbanespiller med stor aksjonsradius og tilstedeværelse. Vi har vært tålmodige og gått grundig til verks. Nå har vi fått på plass en spiller som fyller dette behovet og som i tillegg har erfaring fra flere europeiske toppligaer. Yacouba Sylla er en klassespiller som vi har store forventninger til og som vi en periode ikke trodde var mulig å få til norsk fotball, sier sportssjef Jostein Flo.

Yacouba Sylla har de siste seks årene spilt toppseriefotball i Frankrike, England, Tyrkia, Belgia og Hellas. Han spilte juniorfotball i Caen og Clermont, før han i 2010 ble løftet opp i A-stallen til Clermont. Yacouba spilte 65 kamper på nivå 2 i Frankrike før han i januar 2013 ble solgt til Aston Villa. Han fikk med seg 22 kamper i Premier League.

Deretter ble det 27 kamper på utlån i den tyrkiske toppserieklubben Kayseri Erciyesspor.

Sommeren 2015 ble Yacouba Sylla solgt til franske Rennes. Sesongen etter gikk han på utlån til Montpellier. Etter nok et utlån i greske Panathinaikos ble midtbanespilleren solgt til Mechelen for rundt 7,5 millioner kroner for ett år siden.

Men den belgiske klubben har slitt med økonomiske problemer og etter nedrykk til nivå to ble Yacouba Sylla løst fra sin kontrakt tidligere i vinter.

Det gjør at han nå står fritt til å signere for Strømsgodset. I de to siste klubbene er det blitt mindre spilletid og han reiser til Norge for å få fart på karrieren igjen.

En profesjonell spiller

- Yacouba har trent med Mechelen inntil avtalen ble terminert i slutten av januar. Han er i god fysisk form og en meget seriøs og profesjonell type. Han er nøye med søvn, kosthold og alt som påvirker det fysiske. Yacouba har spilt 88 kamper på toppnivå i sterke ligaer som Frankrike, England og Tyrkia og har uten tvil et høyt toppnivå. Vi ser frem til å få ham i gang her hos oss, sier Jostein Flo.

Yacouba Sylla er født og oppvokst i Frankrike, men spiller landslagsfotball for Mali. Han står bokført med 34 landskamper – flere av disse som kaptein.

- Han har vist en sterk motivasjon for å komme til Strømsgodset for å få i gang karrieren sin igjen. Yacouba fremstår på oss som en ydmyk og veldig hyggelig gutt. Referansene vi har gjort forsterker også det gode førsteinntrykket, sier Flo.

Yacouba Syllas yngre bror, Moussa, spiller for øvrig for Monaco. Selv står Yacouba med én U21-landskamp for Frankrike. I den ble han faktisk byttet inn for Antoine Griezman.

28-åringen slutter seg til Strømsgodset om en drøy uke.

Kjøp ditt sesongkort her!

Annonse fra Eliteserien: