Styrker satsingen på spillerutvikling

Harald Johannessen fortsetter som hovedtrener for G16-laget neste sesong. Samtidig får han et utvidet faglig ansvar i utviklingsavdelingen.

Annonse:

I tillegg til å trene den lovende G16-gjengen i klubben skal Lier-karen følge opp logistikk av yngre spillere, hospitering, utlånsspillere, spillere på aldersbestemte landslag og kvaliteten på treningsfeltet i de ulike treningsgruppene. Alt dette i tråd med klubbens ambisjoner om å styrke og spisse satsingen på spillerutvikling.

- Jeg har veldig trua på måten vi skal drive spillerutvikling fremover i Godset. Det gjorde at jeg fikk lyst til å ta på meg mer ansvar i dette viktige arbeidet og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Harald.

Bedre oversikt

Leder for utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund, er henrykt over å kunne trekke større veksler på kompetansen og erfaringen til Harald Johannessen – en mann som kjenner klubben og ikke minst distriktet veldig godt.

- Gjennom rollen til Harald får vi bedre oversikt over spillere i hele regionen og vi styrker oppfølgingen av utlånsspillere i Godset. For å være sikre på at vi har tilstrekkelig påvirkning på våre fremste unge spillere vil Harald ha ansvaret for dialogen med aldersbestemte landslag og oppfølging av våre spillere som deltar på aktiviteter i regi av NFF, forteller Sofienlund

Harald Johannessen får også ansvaret med å strukturere opp scoutingvirksomheten på aldersbestemte landslag, slik at klubben til enhver tid har best mulig oversikt over de mest talentfulle spillerne i Norge.

Individuell oppfølging

Fra 2008 til 2014 var Harald en sentral skikkelse i utviklingsarbeidet i Strømsgodset. Sammen med Jon Røgeberg jobbet han frem Eliteakademiet som den gangen var en forlengelse av bylagskonseptet. Harald ble deretter hovedtrener for guttelaget til Strømsgodset, med Bjørn Petter Ingebretsen som assistent det første året.

I denne perioden trente Harald spillere som Iver Fossum, Gustav Mendonca Wikheim, Martin Ødegaard, Martin Rønning Ovenstad, Bersant Celina, Mads Gundersen, Andreas og Kristoffer Hoven, Christopher Lindquist og Henrik Bredeli – for å nevne noen.

Her er G16-laget som Harald trente i 2011, med blant annet Martin Ødeagaard og Iver Fossum til venste på bakre rad.
Her er G16-laget som Harald trente i 2011, med blant annet Martin Ødeagaard og Iver Fossum til venste på bakre rad.

Han brenner veldig for spillerutvikling og ikke minst individuell oppfølging av unge spillere og mener dette er avgjørende for om de klarer å ta det siste vanskelige steget. Harald har klare tanker om hvordan vi i Strømsgodset skal jobbe for at flere talenter skal knekke denne koden.

- Målet er å bli blant de beste klubbene i Norge på individuell oppfølging og vi skal ta steg der allerede neste år, fortsetter mannen som blir fagansvarlig i U-avdelingen.

Dette er musikk i ørene til Lage Sofienlund. Etter et år i stillingen som utviklingssjef er han ikke i tvil om hvor skoen trykker mest.

- I strategiplanen til Strømsgodset står det at vi skal være best i landet på trenings- og prestasjonskultur. Som en del av dette ser vi det som svært viktig å være gode på individuell oppfølging av fotballspilleren. Dette mener jeg vi ikke er gode nok på per dags dato. For å sikre bedre kvalitet på denne delen av spillerutviklingen vår, velger vi derfor å benytte Harald tettere på disse prosessene i alle treningsgruppene, sier Sofienlund.

Stiller krav

- Harald har en enestående evne til å stille tøffe krav til unge spillere og er gjennom det en god ambassadør for den treningskulturen vi ønsker å skape. Han er tydelig, direkte og har et svært bevisst forhold til kvalitet på treningsfeltet. I en rolle der han vil jobbe tett mot trenerne våre, tror vi det vil kunne føre til at hele staben løfter seg på dette området, sier Lage Sofienlund videre.

Etter at Harald avrundet sin første periode i SIF har han jobbet som spillerutvikler/KA i NFF Buskerud, assistenttrener på G16-landslaget og senest utviklingsansvarlig i Stoppen Sportsklubb.

Nå ser Harald frem til å jobbe fulltid med spillerutvikling i Strømsgodset.

- Det er masse spennende spillermateriell i vårt distrikt. I takt med satsing på GodsetAkademiet og samarbeidet i satelittmodellen ligger veldig mye til rette for å drive god spillerutvikling i klubben. Jeg er veldig glad for å få lov til å være med på dette sammen med de andre dyktige menneskene i klubben, sier Harald Johannessen.

Annonse fra Eliteserien: