Straus gir seg i Godset

Etter tre og et halvt år i Strømsgodset har toppspillerutvikler Alexander Straus valgt å søke nye utfordringer.

Bergenseren kom til Strømsgodset fra hovedtrenerjobben i Nest-Sotra i 2014. Han gikk inn som David Nielsens assistent og fortsatte i denne rollen også etter David valgte å fratre som vår hovedtrener våren 2015. Straus var en del av teamet til Bjørn Petter Ingebretsen som ledet klubben til sølv den sesongen. Foran årets sesong gikk Alexander over en ny rolle som toppspillerutvikler.

Grunnen til at han nå velger å takke av skyldes et ønske om å søke nye utfordringer – enten som hovedtrener eller assistenttrener. På vei ut døren ønsker Alex å takke for tiden i Strømsgodset og ikke minst alle opplevelsen og båndene han har knyttet.

- Alle gode ting har sin ende. Etter 3,5 år i klubben, både som assistentrener og toppspillerutvikler, er tiden komme for å takke av. Jeg forlater Strømsgodset med gode minner og mange erfaringer. Høydepunktene har vært mange. Men skal jeg trekke frem én opplevelse må det være 2015-sesongen, hvor vi etter en vanskelig start klarte å snu resultatene og ende sesongen med seriesølv og feiring foran et fullsatt Marienlyst, forteller Straus.

Glad i Godset

Alexander har blitt oppriktig glad i klubben og menneskene som jobber her. Han unner Godset alt godt for fremtiden og mener mye ligger til rette for videre fremgang.

- Jeg håper og tror at Godset står foran nye flotte tider og jeg unner alle ansatte, sponsorer og supportere å få opplevde det vi gjorde i 2015 på nytt. Jeg skal glede meg over og frustrere meg sammen med resten av Godset-familien i tiden som kommer, men nå fra en plass på utsiden av klubben, sier han videre.

Alexander Straus forlater Strømsgodset med et vemod, men han føler at tiden er inne fordi han trenger å utvikle seg videre.

- Jeg kjenner på at jeg må utforske nye miljøer for å utvikle meg videre som trener. Kanskje kan våre veier krysses igjen på et senere tidspunkt? Jeg vil uansett takke for alle flotte stunder og ikke glem å synge høyt og synge Strømsgodset. For ekte kjærlighet ruster aldri, sier den hyggelige bergenseren.

Stort engasjement

Sportssjef Jostein Flo roser Alexander for den innsatsen han har lagt ned og bidragene han har kommet med i løpet av 3,5 år i Strømsgodset.

- Alex er en mann som går inn i jobben med hele seg. Han har vist stort engasjement for Godset i denne perioden og vi ønsker å takke for det han har gjort. Alex har flotte egenskaper både som trener og menneske, og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren. Jeg har stor forståelse for at han nå føler tiden er moden for å prøve noe annet, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: