Straffet i Kristiansund

Moses Mawa sendte Strømsgodset i føringen etter bare fem minutter, men to straffescoringer av Amahl Pellegrino gjorde at vi reiste tomhendt hjem fra Kristiansund.

Vi fikk en god start på kampen på Kristiansund stadion og allerede etter fem minutter sendte Moses Mawa oss i føringen. Kantspilleren stakk i bakrom på en pasning fra Lars-Jørgen Salvesen og gjorde ingen feil alene med KBK-keeper Sean McDermott.

Etter denne scoringen fikk vi kampen inn i vårt spor. Hjemmelaget slet med å etablere noe i rytme i sitt angrepsspill og vi gikk seirende ut av mange dueller. Vi var også direkte i stilen og stupte inn i bakrom på overgangene - dog uten å skape de største sjansene.

Vertene fikk etter hvert løftet spillet høyere opp i banen og kom til en del farlige innlegg - spesielt på sin venstreside. Et av disse endte neste med scoring. KBK-stopper Christophe Psyche fikk servert ballen på bakre stolpe, men ble hindret nok til at avslutningen gikk rett på Viljar Myhra.

Dermed ebbet de første 45 minuttene ut med ledelse til Strømsgodset. Alt i alt en god omgang, der vi vant mange dueller og tidvis klarte å få ballen ned og spille vårt spill.

Etter sidebytte tok KBK mer og mer over banespillet, mens vi ikke var i stand til å true de i like stor grad på kontringer. Vi ble baktunge og mistet ballen for lett. Dermed fikk vertene sette et trøkk på oss som etter hver straffet seg - bokstavelig talt.

56 minutter var spilt da Duplexe Tchamba havner på etterskudd og feller KBK-spiller Sondre Sørli. Den avgjørelsen var det ingenting å si på og det synes unødvendig å pådra seg straffe i den situasjonen.

Fra 11 meter var Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino sikker. Han sendte Viljar Myhra til en side og ballen den andre - dermed 1-1.

Strømsgodset hadde to gode muligheter i 2. omgang. Den første fikk Valdimar Ingimundarson etter 63 minutter. Han kom fri i boksen, men mistet balansen og skjøt til side for mål.

Etter 68 minutter gikk KBK sin andre straffe for dagen, da Vilsvik hindret Pellegrino i feltet. Den tidligere SIF-spilleren sendte ballen i i samme hjørnet og dermed hadde hjemmelaget snudd kampen.

Lars-Jørgen Salvesen var nær ved å utligne rett etterpå, men KBK-keeper Sean McDermott reddet glimrende på bakre stolpe. Nærmere kom aldri Strømsgodset - til tross for at Kristiansund måtte spille de siste 15 minuttene med en spiller mindre (Psyche utvist).

Dermed ble alle poengene igjen i Kristiansund.

Neste oppgave for oss er hjemme mot FK Haugesund søndag 6. desember.