Stopper fra Strasbourg inn på lån

Duplexe Tchamba (21) er klar for Strømsgodset. Midtstopperen kommer på ett års låneavtale fra den franske toppserieklubben RC Strasbourg.

Annonse:

Kameruneren hadde onsdag sin første trening med nye lagkamerater og det jobbes med å få han spilleklar fra 1.august. Han kan dermed få sin debut hjemme mot Bodø/Glimt mandag 5 august. Duplexe Tchamba ble hentet til RC Strasbourg sommeren 2017 og er en spiller som franskmennene ønsker å satse videre på.

Derfor har de nå valgt å leie ham ut frem til oss frem til neste sommer. 

- Dette er en spiller som Henrik har fulgt lenge og som han kjenner godt til gjennom sitt nettverk. I Duplexe får vi en atletisk, hurtig og duellsterk midtstopper med stort potensial. Han har kvaliteter som passer inn i vår spillestil, sier sportssjef Jostein Flo.

En midtstopper med fart, duellkraft og god venstrefot har vært prioritert i jakten på ny midtstopper. Her har Henrik Pedersen vært veldig tydelig med tanke på spillestil og ønske om å kunne stå høyere i banen. 191 centimeter høye Duplexe besitter disse egenskapene og derfor har Jostein og Henrik brukt mye tid på å lande denne avtalen.

Nå gjelder det å få 21-åringen integrert så fort som mulig - både på og utenfor banen.

- Duplexe er en spennende spiller og fremstår også som en fin type. Det at Strasbourg har ham i fremtidsplanene er også et kvalitetstegn. Vi har hatt en god dialog med franskmennene, sier sportssjefen.

Duplexe har vært med i sesongoppkjøringen til RC Strasbourg og sågar spilt treningskamper for den franske klubben som endte på 11 plass i toppserien sist sesong. Han står med én offisiell kamp for Strasbourg og har primært hatt sin treningshverdag på andrelaget til klubben. Han har også kamper for U20 og U23-landslaget til Kamerun.

Duplexe er godt fornøyd med å være på plass i Drammen og ser frem til å bli bedre kjent med sine nye lagkamerater.

- Dette er en fin mulighet for meg og gleder meg bare til å komme i gang og bli en del av laget. Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og blitt tatt godt imot. Nå ønsker jeg å hjelpe laget til å vinne kamper fremover, sier Duplexe Tchamba.

Annonse fra Eliteserien: