Stopper fra Strasbourg inn på lån

Duplexe Tchamba (21) er klar for Strømsgodset. Midtstopperen kommer på ett års låneavtale fra den franske toppserieklubben RC Strasbourg.

Kameruneren hadde onsdag sin første trening med nye lagkamerater og det jobbes med å få han spilleklar fra 1.august. Han kan dermed få sin debut hjemme mot Bodø/Glimt mandag 5 august. Duplexe Tchamba ble hentet til RC Strasbourg sommeren 2017 og er en spiller som franskmennene ønsker å satse videre på.

Derfor har de nå valgt å leie ham ut frem til oss frem til neste sommer. 

- Dette er en spiller som Henrik har fulgt lenge og som han kjenner godt til gjennom sitt nettverk. I Duplexe får vi en atletisk, hurtig og duellsterk midtstopper med stort potensial. Han har kvaliteter som passer inn i vår spillestil, sier sportssjef Jostein Flo.

En midtstopper med fart, duellkraft og god venstrefot har vært prioritert i jakten på ny midtstopper. Her har Henrik Pedersen vært veldig tydelig med tanke på spillestil og ønske om å kunne stå høyere i banen. 191 centimeter høye Duplexe besitter disse egenskapene og derfor har Jostein og Henrik brukt mye tid på å lande denne avtalen.

Nå gjelder det å få 21-åringen integrert så fort som mulig - både på og utenfor banen.

- Duplexe er en spennende spiller og fremstår også som en fin type. Det at Strasbourg har ham i fremtidsplanene er også et kvalitetstegn. Vi har hatt en god dialog med franskmennene, sier sportssjefen.

Duplexe har vært med i sesongoppkjøringen til RC Strasbourg og sågar spilt treningskamper for den franske klubben som endte på 11 plass i toppserien sist sesong. Han står med én offisiell kamp for Strasbourg og har primært hatt sin treningshverdag på andrelaget til klubben. Han har også kamper for U20 og U23-landslaget til Kamerun.

Duplexe er godt fornøyd med å være på plass i Drammen og ser frem til å bli bedre kjent med sine nye lagkamerater.

- Dette er en fin mulighet for meg og gleder meg bare til å komme i gang og bli en del av laget. Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og blitt tatt godt imot. Nå ønsker jeg å hjelpe laget til å vinne kamper fremover, sier Duplexe Tchamba.

Annonse fra Eliteserien: