Stengel signerte ut 2023

Herman Stengel (24) ser lyst på fremtiden i Strømsgodset og har forlenget kontrakten ut 2023-sesongen.

Annonse:

Hokksund-guttens opprinnelige avtale løp ut inneværende sesong. Nå er det klart at han fortsetter karrieren i blått. For Stengel var det i realiteten aldri noe tvil.

- Dette er noe jeg har ønsket hele veien og det har gått kjapt fra vi begynte å snakke sammen. Jeg er veldig fornøyd med at det er på plass og jeg ser frem til nye gode år i klubben, sier midtbanespilleren.

Herman Stengel kom til Strømsgodset fra Vålerenga foran 2018-sesongen. På to og en halv sesong i Drammen har 24-åringen spilt 70 kamper og scoret tre mål. I fjor høst la han en alen til sin vekst og noterte seg også for fem målgivende pasninger.

- Jeg føler jeg er blitt en bedre spiller og der skal Henrik (Pedersen) også få litt kreditt. Han har fått meg til å løpe ordentlig, smiler Stengel.

Hovedtrener Pedersen gleder seg over både utviklingen til Herman Stengel og kontraktsforlengelsen. Under HP har lysluggen spilt noe av sin beste fotball i SIF-drakt.

HP gleder seg over at Stengel er med videre.
HP gleder seg over at Stengel er med videre.

- Det har skjedd noe med han både som fotballspiller og menneske. Herman er blitt mer effektiv i sitt spill, han er dyktigere som presspiller, han er mer fremoverrettet og dynamisk og han kommer oftere i boks. Jeg synes han har stabilisert prestasjonene på et høyere nivå og jeg er veldig glad for at han er med oss videre, sier Henrik.

Sportssjef Jostein Flo har hatt konstruktive samtaler med Stengel og påpeker viktigheten av å sikre kontinuitet, langsiktighet og forlengelser med viktige spillere.

- Herman har hatt en fin utvikling i Godset. Han er ikke mer enn 24 år, men er likevel en rutinert spiller og en viktig del av sentrallinjen – både på og utenfor banen. Samtidig har han potensial til å prestere på et enda høyere nivå og vi tror han vil ta nye steg de neste årene, sier Flo.

Stengel og Flo har hatt konstruktive samtaler den siste tiden.
Stengel og Flo har hatt konstruktive samtaler den siste tiden.

Herman Stengel opplever at laget utvikler seg i riktig retning og han liker det som skjer på Marienlyst. Tross sine 24 år er han veldig komfortabel med rollen som en av de mer rutinerte i gruppa. 

- Jeg synes det ser spennende ut det vi bygger opp her og jeg har veldig troen på det som skjer i klubben. Jeg trives veldig godt, sier Stengel.

For tiden er han ute av drift etter en operasjon i lysken, men det drøyer ikke så altfor lenge før vi igjen ser Strømsgodsets nummer 7 på banen.

- Jeg tipper jeg er tilbake i løpet av 3-4 uker. Nå skal jeg løpe i stykker den mølla inne på Akropolis og så skal det se bra ut, sier Herman Stengel.

Se hele intervjuet med Herman her:


Annonse fra Eliteserien: