Stengel er Årets SIF-gutt

I etterkant av serieavslutningen har flere spillere fått utdelt utmerkelser for sine prestasjoner og viste egenskaper gjennom sesongen. Blant dem Herman Stengel, som fikk den gjeveste av dem alle - Årets SIF-gutt.

Annonse:

Årets SIF-gutt er en pris som deles ut til den spilleren som gjennom sesongen har vist stor lojalitet, gode holdninger og prestert på høyt nivå i trening og kamp.

Prisen ble i sin tid etablert av nå avdøde Ole K. Karlsen – mangeårig SIF-venn og sponsor og er blitt delt ut hver eneste sesong siden storhetstiden startet på 60-tallet. Dette er en historisk utmerkelse som henger svært høyt i Strømsgodset.

Det er kunstner Oddmund Raudberget som har laget den flotte bronsestatuetten. Det spesielle med Årets SIF-gutt er at det kun er mulig å vinne den én gang.

Etter å ha gjennomført sin femte sesong i SIF-drakt er det Herman Stengel sin tur til å vinne prisen som Årets SIF-gutt. Vi gratulerer så mye til Herman!

Herman får prisen etter at han over lengre tid har vært en viktig mann for Strømsgodset, og vi er takknemlige og stolte over å ha ham i klubben. Hokksund-gutten med 144 spilte kamper for klubben er en strålende ambassadør for klubben både på og utenfor banen, og har spilt sin beste fotball i karrieren de siste sesongene.

Denne sesongen har Herman spilt 34 kamper, og fra sin midtbanerolle har han notert seg for 17 målpoeng, gjennom fire scoringer og hele 13 målgivende pasninger.

Ni av de målgivende pasningene har kommet i Eliteserien, og det gjør at det kun er to spillere i Eliteserien som noterte seg for flere målgivende enn vår nummer 10 i årets sesong.

Blant spillerne i dagens spillerstall er Herman den fjerde vinneren av prisen, etter Lars Vilsvik i 2019, Johan Hove i 2020 og Gustav Valsvik i 2021.

Se et knippe blinkskudd fra Hermans sesong her. Alle foto: NTB Scanpix

Da vi gjennomførte vår avslutning i etterkant av siste serierunde ble det også utdelt flere priser. Johan Hove fikk det synlige beviset på at han er vår toppscorer denne sesongen med elleve fulltreffere, mens kaptein Gustav Valsvik fikk prisen som «årets forbilde», utdelt av samfunnsavdelingen ved Lars-Petter Eggen og Rolf Degn Jensen.

Denne prisen deles ut til den spilleren som har deltatt på flest blåtimer gjennom året. Denne sesongen har mange av våre spillere et høyt antall besøk i lokalsamfunnet, deriblant de to lokale ungguttene Tobias Gulliksen og Ole Enersen, som ofte har deltatt i Talentgården, men flest av alle hadde vår kaptein.

Gustav har på denne fronten satt et godt eksempel for sine medspillere gjennom hele året. I forbindelse med utdelingen av prisen som årets forbilde ble han av Lars-Petter, leder for vår samfunnsavdeling, beskrevet som en fantastisk ambassadør for Strømsgodset i møte med barn og unge i lokalsamfunnet. 

Vi gratulerer Herman som årets SIF-gutt, Johan som årets toppscorer og Gustav som årets forbilde!

Annonse fra Eliteserien: