Stemning på jentenes kampvorspiel

Over 50 damer hadde møtt opp til kampvorspiel i forbindelse med jentenes kamp på lørdag. Og det var ikke noe å si på stemningen blant damene.

I forbindelse med lørdagens kamp mot Haugesund var det rettet ekstra fokus mot å få flere jenter på kamp. En av tiltakene som var satt i gang var et eget kampvorspiel for jenter. Oppsluttningen var god og over 50 damer hadde møtt opp til vorspielet på Marienlyst. 

Inspirerende damer

Ettermiddagen startet med et inspirerende foredrag fra Linn Lolland fra DNB og Elisabeth Lohk fra Gulskogen senter. Jentene snakket om deres vei inn i næringslivet og hvordan de bruker Strømsgodsets nettverket i sin hverdag.

Videre la de opp til en diskusjon om hva som skal til for å få flere damer på kamp. Her kom det flere gode innspill fra salen. Blant annet ble familiepriser, fokus på jentefotball og flere kvinnelige leder i fotballen trukket frem. 

Spillerutvikling og samfunnsarbeid

Jostein Flo og Lage Sofienlund var neste talere ut. Lage snakket om alt arbeidet Strømsgodset gjør, i tillegg til det som skjer på banen. Jostein supplerte med et innblikk i hvordan klubben tenker når man setter sammen en spillertropp.

Dette var temaer som opptok mange av damene og det kom mye innspill og spørsmål fra salen. Kvinnene var tydelig opptatt av hva klubben tenker om spillerutvikling og også klubbens forhold til kvinnefotball.

Allsang

Siste mann ut var Rune Marthinsen som dro et par kjente og kjære Godset-låter på gitaren, til naturlig allsang damene som hadde møtt opp. Rune dro også gjengen gjennom en lynkjapp historiefortelling om Strømsgodsets stolte historie.

Vorspielet ble avsluttet med en liten konkurranse før alle jentene trakk ut på tribunene for å heie på gutta mot FK Haugesund. 

Annonse fra Eliteserien: