Steenslid er vår nye assistenttrener

Børre Steenslid (37) har signert en to-årig avtale som assistenttrener i Strømsgodset.

Annonse:

Børre Steenslid kommer til oss fra Molde, der han har vært både spiller, deretter fysisk trener og de fire siste sesongene som assistenttrener. Mot slutten av fjoråret ble det klart at han og Molde skiller lag etter tolv års samarbeid.

I vår jakt etter assistenttrenere seilte Steenslid tidlig opp som en het kandidat, og Jørgen Isnes er strålende fornøyd med å ha landet et av sine førstevalg til stillingen.

Han forteller om at det har vært mange som har tatt kontakt og uttrykt interesse for å bli en del av støtteapparatet i Strømsgodset, og at det er mange navn som har blitt diskutert av ham og leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo både før jul og i romjulen.

- Vi har hatt en grundig gjennomgang og referansesjekk av ulike type kandidater, og nå har vi falt ned en dyktig trener som vil passe godt inn i vårt team. Børre er en trener som gir oss kvalitet på feltet, og som kommer med referansepunkter fra det høyeste nivået i norsk fotball, sier Jørgen om sin nye assistenttrener.

IMG_4106.jpg

Børre Steenslid har fortid i både Sogndal, Viking og Molde som spiller, og var også inne i A-landslagstroppen i 2009. Fire år senere måtte han legge spillerkarrieren på hylla kun 28 år gammel grunnet en alvorlig kneskade han pådro seg tidlig i Molde-karrieren.

Han gikk umiddelbart inn i klubbens støtteapparat som fysisk trener, før han etter drøye fem år i rollen ble assistenttrener under Erling Moe.

- Jeg hadde, som de fleste fotballspillere, høye ambisjoner, men av og til så går det ikke som man ønsker. Samtidig så har veien gått seg til. Jeg trivdes veldig godt som fysisk trener, men jeg har alltid vært interessert i treneryrket og selve treningsarbeidet. Det var et naturlig steg for meg å gå inn i et trenerapparat, forteller han.

Etter fire års erfaring som assistenttrener, der han sammen med Molde har tatt to seriegull og to seriesølv, samt cupgull i 2021, takket han for seg etter fjoråret - og blir nå Jørgen Isnes' høyre hånd i vårt støtteapparat de neste to årene.

- Selv om jeg ikke tror det nødvendigvis er direkte overførbart til en annen klubb, så har jeg vært i en klubb som har hatt suksess i tolv år og vet hva som kreves.

- Jeg at jeg kan komme inn og bidra på feltet, og stille krav til spillerne når det gjelder hva som må til for å ta et nytt steg både som enkeltspillere og som lag. Samtidig kommer jeg hit for å lære og utvikle meg som trener. Det tror jeg at jeg kan gjøre sammen med Strømsgodset og Jørgen, fortsetter han.

- Trigget meg veldig

Han kjente ikke Jørgen Isnes før kontakten mellom de to oppstod for rundt tre uker siden, men forteller om gode samtaler og at han tidlig kjente at det var en god match.

- Da vi snakket sammen så klaffet egentlig det meste. Vi har snakket mye fotball, og jeg tror han likte det han hørte. Jeg likte i alle fall det jeg hørte, smiler 37-åringen fra Deknepollen.

- Gjennom samtalene ble jeg bare mer og mer interessert i Strømsgodset, og det prosjektet som er på gang her. Jeg sa tidlig til Jørgen at dette var noe jeg kunne tenke meg å være en del av.

- Hva med Jørgen Isnes og Strømsgodset var det som trigget deg?

- Når man prater med Jørgen, så hører du på ham at det er mye energi og engasjement. Han elsker fotball og kan mye teori. Det trigget meg, også trigget det meg veldig at han er en trener som jeg vet kan utvikle meg, samtidig som jeg er ganske sikker på at jeg kan være med å utvikle ham også. Det var en veldig god match.

- Også er det jo Strømsgodset og Drammen. En skikkelig fotballby. Jeg har alltid syntes at det har vært artig å komme til Marienlyst, og jeg har hatt tøffe kamper her både med Viking og Molde. Nå ser jeg frem til å være på hjemmebenken, og være med på å prøve å ha suksess med Godset. Det hadde vært moro.

Vi ønsker Børre Steenslid hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: