Ståle takker av - Bjørn trer inn

Fredagens kamp mot Stabæk blir Ståle Gundersens siste som arrangementssjef i Strømsgodset. Samtidig har vi gleden av å ønske Bjørn Furuheim velkommen til klubben som Ståle sin erstatter.

Annonse:

Ståle Gundersen er inne i sin femte sesong i Strømsgodset. Han startet som driftsansvarlig for kurs- og konferansetilbudet på Marienlyst Arena. Det siste halvannet året har den løsningsorienterte Solbergelva-karen også fungert som arrangementssjef i Strømsgodset.

Men etter fredagens kamp mot Stabæk er det slutt.

1. august starter han opp som Food & Beverage Manager på nye Quality Hotel River Station.

Det er en hedersmann som nå forlater Strømsgodset og på vei ut portene tar Ståle med seg mange gode minner og opplevelser.

- Det har vært en utrolig opplevelse å få liv lov til å jobbe i en fotballklubb. Det har vært fem intense år – både på godt og vondt. Jeg kom inn som Godset-supporter og går ut som Godset-supporter. Jeg er usikker om det noen gang blir det samme igjen, sier Ståle Gundersen med et smil om munnen.

Mange opplevelser

Han har fulgt Strømsgodset gjennom et helt liv og det var på mange måter en drøm som gikk i oppfyllelse da han fikk jobb i klubben i 2015. Det er blitt fem år og en erfaring han ikke ville vært foruten.

- Jeg har fått stor forståelse og dyp respekt for dem som gjør dette gjennom et helt liv. Det krever mye å jobbe i en fotballklubb. I denne bransjen får man de herligste gleder og største sorger, sier Ståle.

- Hva husker du best?

- Europacup-sommeren 2015, MIF borte samme høsten og Nadderud i fjor. Det var rett og slett en sjelsettende opplevelse.

- Hva vil du savne mest?

- Miljøet. Menneskene. Og mulighetene til å få være med å påvirke noe man er så glad i som Strømsgodset.

Nå gleder han seg til å returnere til bransjen han kom fra og ta med seg familien på Godset-kamp igjen.

- Det blir veldig rart å slutte. Jeg vil rette en spesiell takk til GodsetUnionen, supporterkoordinator Dag Henning Borg, Thor Arne Hanssen og Truls Waaktar Schøne i GU, og ikke minst alle de frivillige som står på og sørger for at vi kan arrangere Eliteserie-kamper på Marienlyst.

Daglig leder Dag Lindseth Andersen gir Ståle de beste skussmål for jobben han har lagt ned for Strømsgodset.

- Ståle ha vært vår arrangementssjef og i tillegg en utrolig positiv «altmuligmann» i Strømsgodset. Hans tilstedeværelse har gjort at det umulige er blitt muliggjort, og det er litt vanskelig å se for seg hverdagen på Marienlyst uten Ståle. Men vi har stor forståelse for at han ønsket seg tilbake til restaurantfaget, som tross alt er hans egentlige fagområde, og vi ønsker ham lykke til i den nye jobben.

Kjent fjes inn i rollen

Ståle Gundersen sin etterfølger som ansvarlig for arrangement på kampdag blir Bjørn Furuheim. Han har i mange år jobbet som etterretningsleder i Sørøst Politidistrikt og vil fungere som arrangementssjef i Strømsgodset i tillegg sitt daglige virke i politiet.

Bjørn vil utelukkende ha ansvaret for det som skjer på kampdag. Ståle sine oppgaver som driftsansvarlig på Marienlyst Arena vil fordeles internt i klubben.

Bjørn Furuheim er en mann som mange i og rundt Strømsgodset kjenner godt. Han har i flere år hatt ansvaret med å følge opp supportermiljøet i Drammen – en oppgave han har løst på forbilledlig vis. Bjørn har også reist fast med laget på alle Europacupkamper siden 2011. De siste fire årene har drammenseren vært sikkerhetsdelegat i Norges Fotballforbund.  Han er med andre ord godt bevandret på norske arenaer og vet allerede en hel del om hvordan man skal gjennomføre et godt arrangement. Bjørn er også en god relasjonsbygger, hvilket er viktig i denne rollen.

Bjørn begynner sitt engasjement i Strømsgodset 1. august. Hans første kamp som arrangementsansvarlig er mot Bodø/Glimt mandag 5. august.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg er opptatt av å videreføre og bygge videre på det gode arbeidet som er gjort her i mange år. Strømsgodset er kjent som en dyktig arrangør av fotballkamper. Jeg ønsker å skape et godt lag og samhold mellom alle de frivillige som gjør en uvurderlig jobb for klubben på kampdag. Alle er like viktige, sier Bjørn Furuheim.

Roser SIF-fansen

Med bakgrunn fra egen jobb og erfaringene han har gjort som sikkerhetsdelegat, har Bjørn noen tanker om hvordan vi skal fortsette å levere gode kamparrangement på Marienlyst. Dialogen med fansen blir selvfølgelig også viktig fremover.

- Jeg synes supporterne til Godset gjør en flott og god jobb. De har vist seg frem på utrolig fin måte når det har buttet litt i det siste. Det er spennende ting på gang og det er viktig at man bidrar positivt rundt klubben, sier Bjørn Furuheim.

Dag Lindseth Andersen er henrykt over at klubben kan knytte til seg en kapasitet som Bjørn i den viktige rollen som kampdagsansvarlig i Strømsgodset.

- Vi er svært glade for å kunne presentere Bjørn Furuheim som ny arrangementssjef i Strømsgodset. Bjørn har fulgt klubben tett gjennom mange år og har lang erfaring fra politiet og fra arbeid for Norges Fotballforbund i forbindelse med sikkerhet og arrangementsgjennomføring. Når Ståle nå slutter er vi helt trygge på at vi har fått en erstatter som umiddelbart er i stand til å gjennomføre våre kamparrangement på en utmerket måte sammen med klubbens stab av dyktige frivillige, sier Lindseth Andersen.

Annonse fra Eliteserien: