Spesielle gjester som maskoter

Sammen med Blåkors har en gjeng ny-ankommende flyktninger fra Ukraina besøkt Marienlyst på flere hjemmekamper. De ukrainske barna har fått et helt spesielt forhold til Strømsgodset og på søndag skal de får være maskoter.

Annonse:

Under kampen mot Vålerenga tidligere i vår ble en gjeng på over 50 ukrainske flyktninger invitert på kamp sammen med Blåkors. Blåkors Drammen drifter akuttinnkvarteringen for flyktninger i Drammen, som er et første hjem i Norge, og en trygg base for over 110 mennesker som er på flukt. I tillegg til å dekke flyktningenes primærbehov jobber også Blåkors sammen med andre organisasjoner for å skape gode opplevelser og aktiviteter for de ny-ankommende flyktningene.

Vil alltid ha Strømsgodset i hjertet sitt

Det sier noe om hva fotballen kan bety for mennesker i en krevende situasjon.

— Blåkors
Strømsgodset og Blåkors har derfor samarbeidet om å tilby billetter til SIF-kamp for barna som bor på mottak. Og gesten har blitt tatt i mot med åpne armer. Kampen mot Vålerenga gjorde såpass inntrykk på barna at de lærte seg flere av Strømsgodset sine sanger og rop - til tross for deres begrensede norsk-kunnskaper. Blåkors forteller at Strømsgodset virkelig har gjort inntrykk på barna:

- Det var en gutt som fortalte at uansett hvor i landet han ble flyttet, så kom han alltid til å ha Strømsgodset i hjertet sitt. Det sier noe om hva fotballen kan bety for mennesker i en krevende situasjon. Det å kunne leve et normalt liv der de kan føle glede og samhold er fantastisk.

Åpen Dag og maskoter

Gjengen fra Blåkors har deltatt på flere kamper i år
Gjengen fra Blåkors har deltatt på flere kamper i år

Gjengen var også på kampen mot Viking, og her fikk de stå sammen med GodsetUnionen. De fikk låne flagg og deltok på sanger og rop sammen med GU. Til søndagens kamp mot Lillestrøm skal de få en helt spesiell oppgave:

- Vi har tilbudt barna fra Ukraina og være maskoter på søndag. De har allerede blitt kjent med Strømsgodset gjennom to hjemmekamper og ved å besøke Åpen Dag. Nå skal de få komme enda tettere på ved å få lov til å følge spillerne inn på banen ved kampstart, sier leder for privatmarked Signe Rismyhr Engelund. 

Gjennom midler fra lokalavisenes søknadsordning hos Sparebankstiftelsen blir også gjengen fra Blåkors blitt invitert til kampvorspiel med brus og pizza før kampen på søndag. Vi ønsker å lage en magisk drømmedag for en gjeng barn og foreldre som har hatt det tøft det siste halvåret.

Vi håper publikum tar ekstra godt i mot søndagens maskoter når de følger Strømsgodset og Lillestrøm inn på banen. Og etter oppdraget som maskoter er utført, skal de selvfølgelig stå sammen med GU og synge for full hals!

 

Annonse fra Eliteserien: