20220121-EIR08021Web Strømsgodset Hovedsponsor-EditWeb Strømsgodset Hovedsponsor

Sparebanken Øst blir ny Hovedsamarbeidspartner

Det er med stor glede vi kan presentere Sparebanken Øst som ny Hovedsamarbeidspartner i Strømsgodset. 6-årsavtalen ble signert fredag formiddag og gjelder for både toppfotballsatsingen og breddeidretten i klubben.

Annonse:

Foto: Børre E. Helgerud

- Strømsgodset er byens største og viktigste merkevare, og banken har en lang og stolt historie som samarbeidspartner under flere navn. En av Norges aller første sponsoravtaler ble skrevet til klubbens 10 års jubileum i 1917, og det var en gave fra banken som den gang het Skoger Sparebank, sier administrerende direktør i Sparebanken Øst, Pål Strand.

Strand, som i sin barndom hadde legenden Inge Thun som sin største favoritt, er glad for å ha Strømsgodset tilbake i sin portefølje.

- Vi er byens bank og Strømsgodset er byens lag. Det er riktig og viktig at vi står sammen. Vi ønsker å gi SIF forutsigbarhet og vi er inne med tanke om en lang horisont, sier Strand.

En ny epoke

Markedssjef og daglig leder Rune Marthinsen tok kontakt med Pål Strand rett før jul da det ble klart at DNB ikke var villige til å fortsette samarbeidet på det nivået Strømsgodset ønsket. Dialogen fortsatte i romjula, og det ble tidlig klart at klubben og banken ville finne en vei sammen til beste for begge parter.

Byens lag og byens bank. Rune Marthinsen og Pål Strand står sammen.
Byens lag og byens bank. Rune Marthinsen og Pål Strand står sammen.

Avtalen er den nest største i Strømsgodsets historie og danner et viktig grunnlag for den sportslige satsingen fremover.

- Dette føles på mange måter som å komme hjem. Banken har stått last og brast med Strømsgodset bokstavelig talt i 100 år, og vi gleder oss veldig til å ta fatt på en ny spennende epoke sammen. Vi har hatt et meget godt samarbeid med DNB i Drammen, og vi var naturligvis overrasket og skuffet da det ble klart at vi ikke kom til enighet. Men Sparebanken Øst har kastet seg rundt og vi har forhandlet fram en meget god avtale på svært kort tid. Vi er svært fornøyd med å ha den lokale banken med oss igjen og med hovedkontor på Bragernes Torg blir det også korte og effektive beslutningsveier, sier Rune Marthinsen.

Lokal tilhørighet

Magne Jordan Nilsen, fungerende daglig leder sammen med Marthinsen, er også henrykt over at ny Hovedsamarbeidspartner nå er på plass.

- Dette er en svært viktig avtale for Strømsgodset, og både banken og vi er opptatt av langsiktighet og lokal tilhørighet. Denne avtalen innbefatter også hele foreningen, og vil være en betydelig bærebjelke i vår satsing i kommende år, sier Nilsen.

Han mener at denne hovedsamarbeidsavtalen vil bidra til god klubbutvikling i tråd med Strømsgodsets nye strategiplan frem mot 2025.

- Sparebanken Øst tar et aktivt samfunnsansvar i vår region og gir mye tilbake til lokalmiljøet. De bidrar til god folkehelse gjennom å skape aktivitet i lokale idrettslag og foreninger, og de bidrar til å realisere drømmer. Med vår samfunnsprofil er det mye spennende vi skal gjøre sammen i årene som kommer. Sparebanken Øst og Strømsgodset er en god match, fastslår Nilsen.

Skape idrettsglede

- Sparebanken Øst har fra tidligere langsiktige samarbeidsavtaler med de 10 største idrettsklubbene i Drammen og Øvre Eiker. Når vi nå også har fått med Strømsgodset på laget vil jeg si at vi er banken som bidrar til at det blir skapt idrettsglede og utvikling i vårt lokalområde, sier Per-Øyvind Mørk, direktør for allmennyttige formål i Sparebanken Øst.

Markedsdirektør Ole Sivertsen, tidligere markedssjef hos Strømsgodsets erkerival Mjøndalen, er også særdeles tilfreds med at også Strømsgodset blir en viktig partner for banken i årene fremover.

- Vi har hatt, og vil også i fremtiden ha et stort og godt samarbeid med Mjøndalen. Avtalen med Strømsgodset vil ikke gå utover vårt engasjement der. For banken er det positivt å pryde begge de to største klubbenes drakter, og det viser vårt engasjement for regionens idrettsliv, sier Sivertsen.

For ytterligere kommentarer:

Pål Strand, administrerende direktør Sparebanken Øst: 91624428
Rune Marthinsen, markedssjef/daglig leder Strømsgodset: 90168670

Annonse fra Eliteserien: