Sondre forlenger ut 2022

Sondre Fosnæss Hanssen (19) har denne sesongen fått sitt gjennombrudd i Eliteserien. Nå forlenger den ektefødte SIF-gutten kontrakten ut 2022-sesongen.

Annonse:

Strømsgodset Idrettsforening har adresse i Øvre Eikervei 25. Sondre Fosnæss Hanssen har adresse i Øvre Eikervei 78. Det skulle si det meste om tilhørigheten til stoppertalentet fra Gulskogen.

Sondre har gått på Rødskog skole, han har gått på Gulskogen skole og han har til de grader gått gradene i Strømsgodset. Det har vært litt av reise fra det første møtet med SIF-huset til der han står nå – som fast på A-laget i Eliteserien og med nysignert proffkontrakt ut 2022.

- Det har nærmest vært et lite eventyr, sier Sondre.

Se hele intervjuet her:


Han er tydelig stolt og har all grunn til det. 19-åringen har jobbet hardt for dette i mange år. Det har vært skadeproblemer og tilbakefall, men Sondre har aldri gitt opp drømmen.

- Guttedrømmen har vært reell hele veien. Fra 10-12 årsalderen satt jeg meg mål om at det er dette jeg har lyst til. Jeg har fått gulrøtter hele veien og nå kommer den store premien. Men det er fortsatt en lang vei å gå og jeg er like sulten som alltid, sier midtstopperen.

- Skadene har bare gjort meg sterkere – både psykisk og fysisk. Jeg har tatt det positive ut av skadeperiodene og ser bare fremover nå, fortsetter han.

- Hva er den viktigste grunnen til at du står her nå og har lykkes?

- Det er hardt arbeid over lang tid og være målbevisst og fokusert. Er man det over en lengre periode så kommer resultatene etter hvert, svarer den reflekterte unggutten.

NTB_znvw41a1D_I
Sondre i aksjon mot MIF tidligere i år.

Da sesongoppkjøringen startet i vinter var det usikkerhet rundt Sondre og hvorvidt han skulle være med videre. Men Sondre imponerte hovedtrener Henrik Pedersen så mye på den første treningsleiren i Tyrkia at han signerte A-lagskontrakt ut 2021. Siden har ikke gutten sett seg tilbake.

En god oppkjøring er blitt fulgt opp av en enda bedre sesong. Etter debuten mot Sarpsborg i slutten av juni har Sondre Fosnæss Hanssen spilt 12 kamper fra start. Nylig ble han også tatt ut på G19-landslaget.

- Sondre har tatt steg og opplevd en formidabel utvikling det siste halve året. Det er viktig at vi nå forlenger og rettferdiggjør avtalen hans, sier sportssjef Jostein Flo.

Det er ingen hemmelighet at Sondre fikk sjansen i starten av sesongen grunnet skadeproblemer i den bakre fireren. Men den utfordringen har han tatt på strak arm og spilt seg til fast plass på laget. Den lærevillige og ydmyke unggutten har rett og slett hatt en veldig fin progresjon under Henrik Pedersens ledelse.

- Har han spilt mye og han har gjort det tidligere enn vi kanskje forventet. Som midtstopper er det også et stort press, men det har Sondre håndtert bra. Han vokser stadig og det er utrolig gøy at vi kan få frem en ny klubbutviklet spiller fra Gulskogen, sier sportssjefen.

Se video fra reisen til Sondre her:


Annonse fra Eliteserien: