Snudde og seiret i bunnkampen

Takket være en imponerende snuoperasjon, etter scoringer fra Mikkel Maigaard og Lars-Jørgen Salvesen, tok Strømsgodset steget opp fra sisteplassen i Eliteseiren.

Å kalle kveldens kamp mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08 ekstremt viktig er nærmest en underdrivelse – og et Strømsgodset-lag som viste en enorm karakter i de siste 45 minuttene klatret endelig opp fra sisteplassen i Eliteserien.

Det var imidlertid mye som skjedde før vi kom så langt.

Høydepunktene kan du se i videovinduet under – og lese mer om under vinduet.

Positiv åpning

Allerede før det var spilt 15 sekunder var Lars-Jørgen Salvesen, som spilte sin første kamp på Marienlyst etter overgangen fra nettopp Sarpsborg 08, på fart fremover. Han ble lagt i bakken, og på det påfølgende frisparket var Mikkel Maigaard nære scoring – men ble hindret av en god redning fra Sarpsborg 08-målvakt Alexandre Letellier.

Det roet seg på ingen måte etter dette, men de største sjansene uteble det neste kvarteret.

Store sjanser

Etter tjue minutter kom så Salvesen til sin første store mulighet i kampen, men innlegget fra Lars Vilsvik kom litt for langt bak spissen, og på høyrefoten, og ballen gikk utenfor.

Sju minutter senere la Salvesen ballen selv til rette på venstreslegga da han på ny satte fart fremover. Ballen gikk som en kule, men dessverre like over tverrliggeren.

Etter en snau halvtime fikk vi så en stor dobbelsjanse. Muhamed Keita sitt forsøk ble først blokkert, før ballen havnet hos Mikkel Maigaard. På hans avslutning gjorde Letellier en god redning, samtidig som Moses Mawa bare var centimetere unna å styre ballen i mål.

Det siste kvarteret før pause tok så gjestene mer over kampen, og kunne tatt ledelsen. Matti Lund Nielsen og Kristoffer Zachariassen hadde hver sin mulighet før Steffen Lie Skålevik fikk en enorm mulighet rett før hvilen. Etter at Martin Hansen ga retur på et skudd fra Mos Abdellaoue landet ballen på Skåleviks høyrefot på seks meter, men han satte utrolig nok ballen utenfor.

Sarpsborg tok ledelsen

Der vi gikk rett i angrep i 1. omgang, gjorde Sarpsborg det samme i 2. omgang – og denne gangen fikk de uttelling.

Kristoffer Zachariassen plukket opp ballen like utenfor 16-meterstreken, og sendte ballen via tverrliggeren og i nettet.

Et hardt slag i trynet for våre menn, men de trengte overhodet ikke lang tid på å synes synd på seg selv før de reiste seg opp igjen.

Fem minutter senere kom først Muhamed Keita til en god mulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Salvesen, men igjen sto Letellier i veien.

Målvakten var derimot sjanseløs da Lars Vilsvik hamret løs to minutter senere – men den gangen smalt ballen i tverrliggeren.

Maigaard og Salvesen snudde

Etter en time lyktes det dog endelig. Etter innlegg fra Vilsvik havnet ballen hos Mikkel Maigaard. Dansken la ballen til rette, og skrudde den vakkert i det lengste hjørnet. Utenfor Letelliers rekkevidde – og til 1-1.

Åtte minutter senere var kampen snudd – på ekstremt vakkert vis.

ch_stromsgodset-s08-4

Vilsvik maktet så vidt å redde en ball på vei ut over sidelinja, og fant Muhamed Keita i innleggsposisjon. Innlegget gikk via et Sarpsborg-hode, og bakover i feltet.

Der var Lars-Jørgen Salvesen. På akrobatisk vis banket han ballen i nettet fra nærmest død vinkel på hel volley. Rett og slett en helt fenomenal scoring – og akkurat da vi trengte det som mest.

De siste tjue minuttene, pluss de fem overtidsminuttene, innebar naturligvis et Sarpsborg-lag som desperat jaktet utligning, mens vi prøvde å drepe kampen på kontra.

Seks minutter før slutt var kampen svært nære ved å bli nettopp det da Moses Mawa på glimrende vis ble spilt gjennom av Jack Ipalibo, men Letellier kom ut og sørget for å opprettholde spenningen.

Et minutt før slutt var Mos Abellaoue så svært nære ved å gjøre som Salvesen – score mot klubben han forlot i forrige uke – men heldigvis gikk headingen utenfor.

Den største muligheten kom imidlertid fire minutter på overtid. Joachim Thomassen fikk stå nokså alene på hjørnet av femmeteren i etterkant av et hjørnespark – og var fryktelig nær utligning. Ballen strøk stolpen og gikk over dødlinja.

Sekunder senere var det hele så over – til enorm jubel og lettelse fra så å si hele Marienlyst stadion.

Et stort steg i riktig retning – men vi har mye igjen. Neste mulighet kommer på lørdag, når vi møter Stabæk til en ny viktig kamp på Nadderud. Vi håper flest mulig blir med GodsetUnionen til Nadderud for å støtte oss i jakten på nye tre svært viktige poeng.

Strømsgodset - Sarpsborg 08 2-1 (0-0)

19. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 4 855 tilskuere
Mål: 0-1 Kristoffer Zachariassen (46.), 1-1 Mikkel Maigaard (60.), 2-1 Lars-Jørgen Salvesen (68.)
Gule kort: Prosper Mendy (SIF) og Jonathan Lindseth (S08)
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball