Snittalderen på Marienlyst går ned

Vi har de siste to årene obeservert at flere og flere barn og unge er med på fylle tribunene på Marienlyst. Det et svært gledelig å se at Strømsgodset og norsk fotball fenger den yngre generasjonen. Bildet over er et tydelig bevis på nettopp det.

Annonse:

Norsk fotball og Eliteserien har de siste tiårene opplevd at gjennomsnittsalderen på publikum går stadig oppover. Publikumsundersøkelser fra 2019 viste at snittalderen på publikum i Eliteserien var 48 år. Og dette tallet var stigende. Men de siste par årene har vi sett at trenden har snudd.

Vi ønsker folk fra alle aldre velkommen på Marienlyst, og setter pris på både unge og gamle supportere, men det er ekstra gledelig og lovende for fremtiden når vi ser at flere og flere ungdom og barn trekker til stadion. Unge i dag har lett tilgang på fotball fra hele verden, og får verdensstjerner som Haaland og Mbappé rett inn i egen lomme gjennom sosiale medier. Det er derfor ikke selvfølge at ungdommen velger å bruke fritiden sin på norsk fotball og Strømsgodset.

 

Derfor ser vi flere yngre på tribunen

- Det finnes ikke én enkelt årsak til at snittalderen har gått ned, men flere sammenfallende faktorer, sier leder for privatmarked og media, Signe Rismyhr Engelund.

- Tiltak som familietribune, ungdomskort og ungdomsbilletter på flere felt har vært med på å senke terskelen for de yngre til å gå på kamp. Dette ser vi tydelig på sesongkort- og billettsalget. Årevis med besøk på skoler, barnehager og hos idrettsklkubber gjennom Blåtimen har vært med på at flere barn og unge i Drammen får et forhold til Strømsgodset og spillerne våre. Vi kan ikke konkurrere med Premier League på sportslig nivå, men vi kan by på en helt unik nærhet til våre spillere, som internasjonal fotball ikke er i nærheten av, sier Signe. 

En annen viktig årsak er GodsetUnionens innsats på tribunen gjennom mange år. TIFO, trøkk og nye sanger tiltaket den yngre generasjonen som synes det er stas å stå sammen med GU og bidra på kamp. GUs arbeid er derfor svært viktig for å opprettholde og videre øke andelen unge på kamp.

Sist, men ikke minst, ser man en generell trend i hele Eliteserien mot at flere og flere yngre synes det er kult å gå på eliteseriekamp. Mange klubber melder om en stor oppgang i antall yngre på stadion, og det fører til en smitteeffekt. 

Det er med andre ord fantastisk å se den «ungdomsbølgen» vi opplever i norsk fotball om dagen. 

Så billig er det å gå på kamp for yngre

Dette er prisene for barn og unge for enkeltbillett på Marienlyst

  • Familiefeltet (felt H) kr. 100,- for barn/kr. 150 for voksen
  • Ung Tribune (felt K) kr. 100,- for ungdom under 25 år.
  • Ungdomsbillett DT-tribunen (felt A og B) kr. 100,- for ungdom under 25 år.
  • Idrettslagsbilletten (felt G) - ta med hele laget på kamp for kr. 100,- pr spiller

Ellers har vi også barnepriser og studentpriser på øvrige felt på DT-tribunen. 

Ønsker man sesongkort for en hel sesong har vi spesielt gode priser på Familiefeltet (500,- for barn) og Ung Tribune (500,- for ungdom).

Her kjøper du sesongkort og billett til Strømsgodsets kamper

980x300 - Vilsvik.png

 

Annonse fra Eliteserien: