Haakon Lunov

Slutter i Strømsgodset

Etter fire år som utviklingssjef er Haakon Lunov klar for nye utfordringer. Han avslutter sitt engasjement i klubben fra og med 1. november.

Annonse:

Haakon har jobbet i Strømsgodset siden 2011 og var i sine tre første år assistenttrener på A-laget. Han tok del i hele oppturen som endte med både seriesølv, seriegull og deltakelse i Europa.

- Samtidig var det prosessen med å komme seg dit og etablere seg som jeg er mest takknemlig for å ha vært med på. Det var resultatet av mange bra mennesker samlet på et sted samtidig, og med stort engasjement, sier Haakon.

Etter det gikk han over til stillingen som utviklingssjef, og har gjennom det ledet arbeidet med toppspillerutviklingen i klubben og regionen de siste fire årene.

- Det har vært en fantastisk reise jeg har fått vært med på sammen med klubben i disse syv årene. Dette har gitt meg referanser og erfaringer jeg vil ha med meg resten av livet i mange ulike sammenhenger, sier Haakon Lunov.

Aldersbestemte landslagsspillere

Foran 2014-sesongen gikk Haakon over i rollen som utviklingssjef.

- Jeg har vært så heldig å få lede en herlig gjeng med mennesker i utviklingsavdelingen med både spillere, trenere og foreldre. Sammen har vi fått til mye bra, og det blir naturlig å nevne den historiske cupfinalen for G19 som et høydepunkt. I tillegg er det en del andre parametere som man føler er suksess i et utviklingsarbeid, forteller Haakon videre.

Her peker han spesielt på utviklingen av aldersbestemte landslagsspillere. I 2017 har 14 ulike spillere i Godset vært med på aldersbestemt landslagsfotball, hvilket er et svært gledelig tall. Videre nevner han etableringen av kunstgressbanen på Gulskogen, ny innendørshall på Sundland (Talentgården) og eget spillerhus for talentene som viktige grep for å styrke utviklingsarbeidet i Strømsgodset i denne perioden.

- Dette er en arv som jeg er stolt av å ha fått vært med på å skape. Jeg var heldig å få ta over arven etter Jon Røgeberg, Stian Lund, og Harald Johannessen, og nå føler jeg at jeg kan overlevere det samme til neste mann. Det er et stort potensial og mye ligger til rette for klubben inn i en spennende fremtid. Med alle de dyktige folkene som jobber i klubben er jeg sikker på at det vil gå bra, sier Haakon.

Søker nye utfordringer

I sitt arbeid med å videreutvikle og strukturere utviklingsavdelingen de siste årene får 35-åringen gode skussmål fra sportssjef Jostein Flo.

- Haakon har lagt ned mange timer i Strømsgodset og gjort en fin jobb, først som assistenttrener og deretter som utviklingsansvarlig. Syv år i samme klubb er lenge i dagens fotball. Vi takker Haakon for innsatsen og ønsker ham lykke til videre, sier sportssjefen.

Nå er tiden inne for å gjøre noe annet for Haakon, og det er gjennom et ønske om nye utfordringer at klubben og han har kommet til en enighet rundt oppsigelsen.

- På en måte hadde jeg sett for meg å bli i dette prosjektet i mange år, men samtidig føler jeg for å utfordre meg selv på andre ting. Da blir det riktig både for meg og Strømsgodset å levere stafettpinnen videre, sier Haakon Lunov.

- Til slutt vil jeg takke alle menneskene jeg har jobbet sammen med i alle disse årene. Jeg synes det blir vanskelig å nevne noen spesielt fordi det er så mange som har gitt meg noe og som har hjulpet meg til å bli en bedre trener, leder og menneske. Og for meg er det dette det handler om – å bli bedre, utvikle seg, og å trives, i et felleskap. Vi sees igjen på fotballbanen, og «ekte Kjærlighet» vil alltid være en del av mitt fotball-DNA.

Strømsgodset vil presentere ny utviklingssjef i løpet av kort tid.

Annonse fra Eliteserien: