Slo Tromsø i Marbella

Lars-Jørgen Salvesen ble matchvinner da vi avsluttet årets treningsleir på Marbella med 1-0-seier over Tromsø. Se høydepunktene her.

Annonse:

Etter 2-0-seier over det russiske eliteserielaget Krylia Sovetov på lørdag skulle Strømsgodset i dag måle krefter mot Tromsø i andre treningskamp på Marbella. Tromsø havnet som kjent to poeng – og fire plasser – bak oss på tabellen i fjor, og skal dermed spille i OBOS-ligaen i 2020.


Tidlig mål etter forsvarsfeil

Dagens kamp ble avgjort allerede etter fem minutter, da Lars-Jørgen Salvesen scoret kampens eneste mål.

En feil i Tromsø-forsvaret ble utnyttet til de fulle av 24-åringen, og alene med keeper Jacob Karlstrøm var han trygg og kald da han satte inn 1-0.

Se scoringen i bilder her, signert klubbfotograf Børre E. Helgerud.

Få minutter etter ledermålet var Herman Stengel nær ved å doble ledelsen med et godt langskudd, men keeper Karlstrøm gjorde en god redning. I etterkant av det påfølgende langskuddet var så Lars Vilsvik nære med et knallhardt forsøk fra enda lengre hold, men ballen skiftet retning foran mål og gikk utenfor.

Etter den friske starten var den første omgangen var relativt sjansefattig. Vi hadde imidlertid godt tak på Tromsø, og styrte det meste av spillet før pause.

Tromsø bedre etter pause

De rød- og hvitkledde kom bedre ut etter pause, og allerede i det første minuttet av 2. omgang var Daniel Berntsen nær utligning med et frekt forsøk fra distanse, men ballen snek seg utenfor lengste stolpe.

Rundt tjue minutter før slutt produserte de så to nye muligheter fra kort og skrått hold på kort tid. Den første ble reddet av Viljar Myhra, mens den andre gikk like utenfor stolpen.

Dermed ebbet det til slutt ut med 1-0-seier til oss. Vi noterer oss dermed for to seire på to kamper på Marbella – og 180 minutter uten baklengsmål. Sett over ett var vi også trygge defensivt i dag, og selv om Tromsø kom til et par sjanser etter pause gjorde vi en god kamp i den defensive fasen av spillet.

Kampfakta
Strømsgodset - Tromsø 1-0 (1-0)

Treningskamp, Marbella Football Center
Mål: 1-0 Lars-Jørgen Salvesen (5.)
Gule kort: Duplexe Tchamba (SIF), tre til Tromsø
Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL
Vårt lag: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Jonathan Parr - Herman Stengel, Johan Hove, Mikkel Maigaard (k) - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.
Innbyttere: Nico Mickelson 19 min. for Kristoffer Tokstad, Sondre Fosnæss Hanssen 11 min. for Niklas Gunnarsson, Janis Ikaunieks 11 min. for Herman Stengel og Halldor Stenevik 2 min. for Moses Mawa.

Annonse fra Eliteserien: