Slo tilbake og sikret uavgjort

Godset slo tilbake i 2. omgang og fikk med seg et poeng fra kampen mot Kristiansund. Johan Hove og Moses Mawa scoret våre mål. Se høydepunkter og intervjuer her.

Amahl Pellegrino scoret to mål før pause, og sørget for at det så svært mørkt ut for vår del da kampen var halvspilt – men våre gutter ga seg ikke, hentet seg tilbake, og sørget for å få med seg et poeng fra kveldens oppgjør mot Kristiansund.

Johan Hove tente først håpet ti minutter etter pause, etter at vi hadde kommet godt ut fra startblokkene etter hvilen – og et kvarters tid før kampslutt satte Moses Mawa inn utligningen, og sitt første mål for sesongen.

Dermed endte det 2-2 mellom Strømsgodset og Kristiansund på Marienlyst i kveld.

Se høydepunktene fra kampen her.

Kom godt i gang

Vi spoler tilbake et par timer, til kampens åpningsminutter. De viste et Godset-lag som var klare for å slå tilbake etter midtukas nederlag på Nadderud, og vi gikk respektløst til verks mot de ubeseirede nordmøringene.

Kampens første målsjanse kom etter åtte minutter, da Ipalibo Jack, som var tilbake etter å suspensjon, raget høyest på et hjørnespark, men headingen gikk rett på KBK-målvakt Serigne Mor Mbaye.

Fire minutter senere kom gjestenes første målsjanse, da Amahl Pellegrino prøvde seg på frispark fra skrått hold. Han ble hindret av en mesterlig redning av Viljar Myhra, som slo ballen via stolpen og ut. Like etter var Flamur Kastrati nær scoring da han fikk en enorm mulighet etter forarbeid av Pellegrino, men hans heading gikk utenfor.

Etter noen gode KBK-minutter tok vi mer over kampen igjen, og etter 25 minutter var vi svært nær å ta ledelsen. Lars-Jørgen Salvesen dro seg innover i banen og banket til mot det lengste hjørnet, men ballen gikk i stolpen og ut.

Pellegrino-dobbel

To minutter senere kom kampens første mål. Viljar Myhra ble altfor passiv på en løs ball like utenfor feltet, og Pellegrino utnyttet muligheten. Hedensrud-gutten snappet ballen og satte den enkelt i det åpne målet.

Like etter kunne samme mann doble ledelsen, men den gangen var det Viljar som kom seirende ut av duellen. Sisteskansen gjorde en god dobbeltredning, der han på den siste viste fenomenale reaksjonsevner.

Seks minutter før pause fikk imidlertid Amahl sin andre scoring. Etter at et frispark ble headet ut plukket han opp ballen, vendte bort Moses Mawa, og banket ballen via tverrliggeren og i mål fra omkring 25 meter. Rett og slett en enorm avslutning, og 2-0 til gjestene.

Rett før pause var vi nær redusering ved Nico Mickelson, men hans avslutning ble reddet på streken.

Lagene gikk dermed i pausen på stillingen 2-0 til KBK. Noe hardt for oss etter en spillemessig god 1. omgang, og et langt steg opp fra onsdagens kamp mot Stabæk, men samtidig var det slett ikke ufortjent ut ifra sjansestatistikken.

Hove reduserte

Vi ga oss imidlertid ikke, og kom ut etter pause med den samme intensiteten som vi startet 1. omgang med.

Ti minutter etter pause fikk vi så reduseringen, da Johan Hove kom til skudd fra 20 meters hold. Unggutten fra Sogndal sendte en markkryper i det lengste hjørnet, og noterte seg med det for sin tredje scoring for sesongen.

Halvveis ut i omgangen kunne KBK økt ledelsen, men de ble igjen hindret av en god redning fra Viljar Myhra. Like etter fant vi omsider veien gjennom KBK-forsvaret da Moses Mawa ble spilt fri i bakrom, men Mbaye reddet avslutningen.

Moses utlignet

Syv minutter senere var det imidlertid lite målvakten kunne gjøre da Moses kom til avslutning. Vi bet oss fast foran gjestenes mål, og etter skudd fra Ipalibo Jack havnet ballen hos Moses på fem meter. Med Mbaye utspilt i motsatt ende av målet fikk han en enkel jobb med å sette inn utligningen.

Se intervju med Moses her:

Vi fortsatte å jakte seiersmålet etter utligningen, og også KBK var farlige på et par kontringer de siste minuttene – men ingen av lagene fikk den avgjørende scoringen i sluttminuttene. Da endte det som det kanskje måtte gå i en kamp mellom to lag som til sammen står med ett tap så langt denne sesongen.

Etter kampen oppsummerte vi de 90 minuttene med Henrik Pedersen og Johan Hove. Se sendingen her.

Nå venter – for første gang denne sesongen – en midtuke fri for kamp. Det betyr at vår neste kamp er på lørdag, når vi gjester Rosenborg på Lerkendal.

Deretter venter Mjøndalen på Marienlyst onsdag 15. juli.

Strømsgodset - Kristiansund 2-2 (0-2)

6. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (27.), 0-2 Amahl Pellegrino (39.), 1-2 Johan Hove (55.), 2-2 Moses Mawa (77.)
Gule kort: Aliou Coly og Amin Askar (KBK)
Dommer: Tore Hansen, Feda IL