Tor Ole Skullerud

Slik blir det nye trenerteamet

Tor Ole Skullerud og Jostein Flo har satt sammen det nye trenerteamet i Godset. Her er de nye ansiktene.

For første gang på mange år blir det en del endringer i støtteapparatet på A-laget. Sportssjef Jostein Flo og hovedtrener Tor Ole Skullerud har jobbet intenst med denne kabalen siden serien ble avsluttet – og nå har brikkene omsider falt på pass.

Vi har plukket folk fra øverste hylle som har erfaring og kompetanse som vil tilføre klubben og laget masse godt i tiden som kommer.

— Tor Ole Skullerud
I dag kan vi med glede presentere hele det nye trenerteamet i Strømsgodset.

- Vi har fått et ungt og sultent team. Vi har plukket folk fra øverste hylle som har erfaring og kompetanse som vil tilføre klubben og laget masse godt i tiden som kommer. Jeg er stolt over det teamet vi har fått på plass. Det kommer til å bli et sosialt og faglig sett svært kompetent team rundt spillerne. Nå blir det viktig at vi skaper en treningskultur og kravskultur i gruppa, sier Tor Ole Skullerud. 

Assistenttrener: Martin Foyston

Martin Foyston
Martin Foyston

Engelskmannen fra Hull kommer fra jobben som assistenttrener på det norske A-landslaget. Foyston og Tor Ole Skullerud to ble først kjent da Tor Ole fungerte som assistent for Per-Mathias Høgmo på A-landslaget høsten 2013. Den gangen ble Foyston ble hentet inn som analyseansvarlig i to VM-kvalifiseringskamper, og han har siden vært en del av Høgmo sitt team – med hovedansvar for analyse. Tidligere har han jobbet som assistenttrener i Djurgården. Martin har fem års erfaring med analysearbeid og individuell oppfølging i Fulham, der han jobbet tett med manager som Roy Hodgson, Martin Jol og Chris Coleman.

Vi har fått en stor kapasitet til Strømsgodset.

— Tor Ole Skullerud
Tor Ole om Martin: Vi har hatt kontakt hele veien siden vi først ble kjent i 2013, og vært lystne på å jobbe sammen igjen. Martin er en dyktig coach på feltet og ekstremt flink til å koble sammen det som skjer på feltet med analyse. Martin har jobbet med toppspillere i England, Sverige og Norge. Han har allerede mye erfaring til tross for sin unge alder. Vi har fått en stor kapasitet til Strømsgodset.

Keepertrener: Pål Henning Albertsen

Pål Henning Albertsen
Pål Henning Albertsen

41-åringen fra Rogaland var i A-stallen til Godset som keeper fra 1996 til 1999, og fikk 8 offisielle kamper. Han er tidligere U21-landslagskeeper, men har gjort seg mest bemerket som trener. Var keepertrener og assistent i Stabæk fra 2007 til 2012, før han ble sportslig leder i Fram Larvik. I 2016 har Albertsen vært keepertrener i den kinesiske klubben Henan Jianye FC en tre måneders periode.

Tor Ole om Pål Henning: Han har stått på et høyt nivå selv om keeper, og vært med som trener i det som må defineres som storhetstiden til Stabæk. Jon Knudsen ble landslagskeeper under Pål Henning. Han har gjort et veldig godt inntrykk i de samtalene vi har hatt. En bestemt og tydelig type som kommer til å bli veldig bra for oss.

Fysisk trener: Torstein Dalen

Overtar rollen til Jørgen Ingebrigtsen, som hadde et ønske om nye utfordringer og går derfor til Vålerenga.

Torstein kommer fra jobben som assistentrener og fysisk trener på Røa sitt damelag i Toppserien. Har tidligere vært fysisk trener på J19-landslaget, og rehabiliteringstrener for alpinlandslaget.

Torstein er trønder og utdannet på Norges Idrettshøgskole, der han har med seg en mastergrad i fysiologi. 

Tor Ole om Torstein: Torstein er ung, fremadstormende, ambisiøs og svært faglig kompetent. Han har gjort et veldig godt inntrykk på oss. Han vil ha en tett link med fysioteamet når det gjelder skadede spillere og spillere på vei tilbake fra skade.

Flere fortsetter

Når det gjelder det medisinske apparatet vil Strømsgodset fortsette det gode samarbeidet med Drammen Sportsklinikk. Fysioterapeut Marius Hoel blir med videre, i tillegg er klubben svært nær avtale med en ekstern fysioterapeut.

Klubblege Erik Dag Knudsen går løs på nok en sesong. Den dyktige ortopeden Marianne Olsson vil også være tilknyttet klubben.

Ellers er det klart at Håkon Wibe-Lund fortsetter som assistenttrener.

- Håkon vil ha den samme rollen som han hadde i det forrige teamet. Han er veldig strukturert, han er flink på feltet, veldig aktiv og godt likt i spillergruppa. Sammen med Martin vil Håkon bli viktig i det daglige arbeidet med spillerne på feltet. Håkon er ekstremt sugen på læring og utvikling, og han har en voldsom drive i seg, sier Tor Ole Skullerud.

Glad for å ha med BP

Bjørn Petter Ingebretsen har som tidligere omtalt fått skreddersydd en helt ny rolle, der han skal speide på potensielle nye spillere, se våre motstandere – og ikke minst være samtalepartner for enkeltspillere i A-stallen. Han overtar en del av de oppgavene som Mette Rosseland hadde på individuell oppfølging.

Jeg er veldig glad for å ha med BP videre i forhold til alt han har av erfaring og kompetanse.

— Tor Ole Skullerud
- Bjørn Petter har fått tilbake energien sin. Han er topp motivert og sugen på å komme i gang igjen. Han har selv vært med å forme hva han lyst til å jobbe med. Vi ser et behov for scouting, i tillegg skal BP jobbe med det han er best til, nemlig oppfølging av enkeltspillere. BP er fantastisk med mennesker, han er en fin samtalepartner i det som handler om å utvikle seg som menneske og fotballspiller. Jeg er veldig glad for å ha med BP videre i forhold til alt han har av erfaring og kompetanse, sier Tor Ole.

Flo om prosessen

Toppspillerutvikler Alexander Straus fortsetter også i sin rolle, men han vil jobbe enda mer spesifikt mot de unge spillerne i rekruttstallen og utviklingsavdelingen.

Sportssjef Jostein Flo sier følgende om prosessen rundt endringene i trenerteamet:

- Vi har vært veldig tydelig på at vi skal omstrukturere trenerteamet, og at vi skal være færre personer. Vi har diskutert behov, kunnskap og fagfelt før vi har diskutert enkeltpersoner, og at klubben står bak de endringene som er blitt gjort. Vi har fått inn de personene vi ønsker, og føler vi har gjort hele omstruktureringsprosessen på en ryddig og god måte.

Annonse fra Eliteserien: