- Skal vise meg fra en bedre side

Herman Stengel er tilbake i full fotballtrening etter en vellykket operasjon i lysken. Nå ser midtbanestrategen frem til å spille uten håndbrekket på.

Annonse:

Det var knyttet store forventninger til Hokksund-guttens første sesong i Strømsgodset etter overgangen fra Vålerenga. Men på grunn av plager i lysken fikk Stengel aldri vist seg fra sin beste side. Blant annet slet han med å slå ordentlig på ballen i lengderetning, noe som åpenbart ga visse begrensninger i spillet. Det blir som å kjøre bil med brekket på.

Stengel var ute av fotballtrening et par måneder på sommeren, før han ble friskmeldt, men problemene kom tilbake igjen på høsten. 23-åringen fullførte riktignok sesongen, men føler selv at han aldri kom opp på sitt beste og fikk ikke tatt ut mer enn 70-80 prosent av kapasiteten.

- Det ble ikke som jeg ønsket i fjor. Men 2018-sesongen er vi ferdig med. Nå ser vi fremover og gleder oss til ny sesong. Jeg skal vise meg fra en bedre side, sier Herman Stengel.

I god fysisk form

I desember var han gjennom et vellykket inngrep i lysken Etter oppstarten i januar har Herman vært i en gradvis tilbakeføringsfase og delvis i fotballtrening. Det har gått såpass bra at han denne uken har vært med på to fulle fotballøkter, hvor han virkelig har tatt for seg. En meget gledelig utvikling for den blide eikværingen.

- Det har vært to tøffe og tunge økter som jeg har respondert bra på. Jeg føler meg bedre og det er stigning i programmet. Endelig går det an å slå ordentlige pasninger. Nå kan jeg spille fotball uten brekket på, sier Stengel.

Etter planen er han med for fullt på treningsleiren i Marbella. Forhåpentligvis blir det også noen minutter i kamp.

- Jeg har trent bra fysisk i vinter og føler meg i god «shape». Nå gjelder det å få flest mulig fotballøkter før seriestart, sier Godsets nummer 7.

Fysio Marius Hoel mener Stengel er godt i rute til seriestart. Han er spesielt fornøyd med responsen på de intensive og tøffe øktene denne uka.

Liker det han ser

Stengel liker det han har sett fra lagkameratene i oppkjøringen. Midtbanespilleren skryter av måten trenerteamet jobber metodisk på feltet, ikke minst med utviklingen av spillestilen, og han ser konturene av noe veldig spennende. Det har vært en samlet gruppe som har jobbet hardt og kommet et godt stykke på vei den første måneden av pre season.

- Det har vært en bra oppkjøring så langt. Laget ser spennende ut og det jobbes grundig og godt på feltet. Nå gleder vi oss å komme ned til Marbella og fortsette fremgangen der, sier Herman Stengel.

Strømsgodset reiser på treningsleir til den spanske solkysten mandag 18. februar. Før den tid er det treningskamp mot Bodø/Glimt i LSK-hallen fredag klokken 13.00.

Marcus må vente

Alle spillerne i stallen er nå per definisjon skadefrie, selv om det fremdeles er noe sykdom. Lars Vilsvik er sistemann på den listen og han står derfor over fredagens kamp mot Bodø/Glimt.

Den eneste spilleren som ikke er aktuell for kamp når vi kommer ned til Marbella er Marcus Pedersen, som er i en lengre tilbakeføringsfase etter skulderskaden i fjor høst.

Marcus trener godt fysisk og er med på deler av fotballøktene, såkalt styrt spill. Men kontaktspill må han vente med.

- Marcus trener bra fysisk og det går fremover, men han må vente noen måneder før han er aktuell for kamp. Retningslinjer for fullt fotballspill etter denne type skulderskade er seks måneder fra operasjon, forteller Hoel.

Annonse fra Eliteserien: