- Skal tørre å gjøre feil

Sondre Fosnæss Hanssen (19) har tatt store steg i SIF-drakta denne vårsesongen. Den lovende Gulskogen-gutten mener treningskulturen og det gode utviklingsmiljøet i klubben er viktige årsaker.

Annonse:

Sondre startet sesongoppkjøringen i utfordrerposisjon på stopperplass. Syv måneder senere er unggutten fast på laget. Sondre har startet de siste ni seriekampene og han er i stadig fremgang.

Mot FK Haugesund sist helg leverte han en av sine beste kamper og hadde god kontroll på en så god spiss som Ibrahima Wadji.

For en lokal 19-åring er dette naturligvis en guttedrøm som går i oppfyllelse. Uten at Sondre er en type som mistet bakkekontakten av den grunn.

- Jeg setter meg nye mål for hver kamp. Dette er bare begynnelsen, sier han.

Se hele intervjuet med Sondre her:


- Hva er årsaken til fremgangen?

- Jeg tror det er en blanding av flere ting. Alt fra hvor flinke og tydelig trenerne er til hvordan jeg selv setter meg nye utviklingsmål.

- Går du trygg til kampene på grunn av spillestilen?

- Ja, det vil jeg si. Jeg blir jo trygg når jeg vet hva jeg skal gjøre. Det gjør jobben for oss spillere mye enklere. Da vet jeg at hvis jeg fokuserer på arbeidsoppgavene mine så går det fint.

- Føler du at du er en del av et miljø hvor det er lov til å feile?

- Ja, det vil jeg si. Som unggutt hadde jeg høye skuldre i starten, men så har jeg fått lov til å prøve og feile. Du skal tørre å spille og du skal tørre å feile. Det er da du utvikler deg, svarer Sondre Fosnæss Hanssen.

I oppkjøringen var han opptatt av å suge til seg mest mulig kunnskap fra Henrik Pedersen og lærdom om spillestilen. Det har vært viktig.

- Jeg ble mer og mer kjent med hvordan Henrik ønsker å spille og bare tatt til meg det. Han er jo veldig tydelig, sier Sondre.

- I starten tenkte jeg bare at det er en ting de ikke skal ta meg på og det er innsats. Deretter fokuserte jeg på å gjøre alle arbeidsoppgavene som Henrik ville at jeg skulle gjøre og forsøke å utvikle det. Jeg har tatt til meg det Niklas (Gunarsson) vil at jeg skal gjøre og det trenerne sier på bakrommet og slått det sammen til en god helhet, sier unggutten videre.

 

Annonse fra Eliteserien: