- Skal ha mot til å vise hvem vi er

Henrik Pedersen og hans team har planen klar foran søndagens kamp mot Kristiansund BK.

Annonse:

Etter fem serierunder står Strømsgodset med åtte poeng – ett mindre enn søndagens motstander. Poengfangsten har vært godt innenfor, men prestasjonene totalt sett mer varierende. Mot Stabæk onsdag var det skritt i riktig retning de første 20-25 minuttene – spesielt på ball, men to unødvendige baklengsmål spolerte kvelden og helhetsinntrykket.

Denne gangen ønsker Henrik Pedersen å se et Strømsgodset-lag som er langt mer fremoverrettet og som håndterer balltap, gjenvinning og overgangsspill bedre enn de har gjort tidligere i sesongen.

Det er nøkkelen mot et KBK som har startet sesongen godt. Torsdag spilte de 2-2 mot Molde på hjemmebane.

- Kristiansund er et riktig spennende lag med nye erfaring. Det er et av lagene i ligaen som spiller med høyest intensitet og det går fort med dem fremover. De er gode på omstillinger når de vinner ballen, de har også mye fysikk i laget og dyktige på dødballer, sier HP.

_BEH5411Johan Hove

Det gjelder med andre å være på stasjonen gjennom 95 minutter. Både mentalt og fysisk. Torsdag hadde spillere og trenere en god og konstruktivt fellesseanse, der de gikk gjennom analysen fra Stabæk-kampen og så inn mot det som venter mot KBK.

- For oss blir det enda en test på det å være på fra start til slutt. Det viktigste er igjen at vi har mot til å vise hvem vi er og vi må tørre å gjøre feil. Vi må få skuldrene litt ned og tenke litt mindre. Det er små ting som gjør en stor forskjell, sier Godset-treneren.

Han synes laget skaper litt for lite og ønsker enda mer trøkk foran mål. Det ble spesielt synlig i 2. omgang mot Stabæk, men også mot Aalesund manglet det temposkifte.

- Det er ikke noe mål i seg selv å ha ballen. Målet er å skape noe med ballen. Og for å skape noe må vi være mer modige og mer fremoverrettet. Vi må ha flere løp foran ballfører, flere løp i boksen og flere vertikale pasninger. Det arbeider vi med, sier Henrik engasjert.

Han påpeker at Strømsgodset er på rett vei, men maner samtidig til en anelse tålmodighet. Med skader på sentrale spillere og slitasje i den bakre fireren, er det blitt vel mange utskiftninger på en gang. 

- Vi har det yngste laget i Europa akkurat nå og det har noen konsekvenser. Vi arbeider med å bli bedre hver dag og vi stiller store krav til hverandre, men vi skal nok være litt tålmodige. Vi er på rett vei, sier Henrik.

_BEH5250Henrik Pedersen

 

Annonse fra Eliteserien: