Simons største seier

Simon Fordham avsluttet karrieren på Gatelaget med scoring. Her forteller kapteinen hvor mye Gatelaget har betydd for ham.

Annonse:

Etter to sesonger som kaptein for den herlige Gatelags-gjengen har Simon bestemt seg for å takke av. Han har tatt steget tilbake i samfunnet igjen og jobber nå i en 50 prosent stilling i Skadegruppen.

- Det er litt spesielt og vemodig, men først og fremst veldig kult og moro, sier Simon.


For Simon Fordham er det en seier å kunne gi seg på Gatelaget. Det har hele tiden vært en målsetting, og nå føler han at livet går så bra at tiden er moden. Å være en del av Gatelaget har gitt Simon inspirasjon og motivasjon til å leve et liv uten rusmidler.

Et forbilde

Han er et forbilde og en flott ambassadør for Strømsgodset. Alltid blid. Alltid imøtekommende. Alltid med evnen til å se andre. I løpet av denne perioden har Simon dessuten vært en viktig talsmann for Gatelaget. Han har vært inne på Stortinget for å snakke om fotball og rusomsorg, og han har gjort det samme i beste sendetid på Lindmo.

- Gatelaget har betydd mye. Vet ikke helt hvor jeg skal starte, men det jeg kan si er at jeg har fått en fantastisk mulighet og bistand fra Strømsgodset og guttane. Et samspill som har gjort meg rustet til å møte samfunnet. Et samfunn som jeg nærmest ikke har kjent hvordan fungerer. En herlig bru ut til samfunnet. En myk overgang og jeg har satt utrolig pris på den hjelpen jeg har fått, sier Simon.

- Hvorfor har fotballen en så sterk kraft og hvorfor kan den brukes som et middel til å rusmisbrukere tilbake til hverdagen?

- Når det kommer en ball ut på banen er det akkurat som alle andre problemer og utfordringer forsvinner. Vi kan konsentrere oss om den ballen og vi har noen med som bryr seg. Vi får lov til å leke litt samtidig som vi lærer noen grunnleggende prinsipper med å være i et felleskap.

_E6A0929Gatelaget
Simon feirer mål sammen med firemålsscorer Hasan Etminan.

Følelsesladet

I forbindelse med Gatelagenes serieavslutning på Marienlyst ble Simon gjort velfortjent stas på. Mounir Hamoud, som i fjor fikk prisen for årets samfunnsengasjement i Godset, delte ut en signert drakt til Simon. Der hadde alle spillerne på både A-laget og Gatelaget skrevet sitt navn, og en hyggelig hilsen.

På drakten sto det: "Takk Simon for ditt humør, bidrag og engasjement. Du vil for alltid bli husket i Godset. En gang kaptein, alltid kaptein!"

Det ble i det hele tatt en følelsesladet dag for Simon Fordham. Han satte tydelig pris på oppmerksomheten, samtidig som det er vemodig gi seg på Gatelaget. Dette har vært en viktig del av Simons hverdag de siste to årene, men nå føler han seg rede til å gå videre i livet.

Og det er den aller største seieren.

Strømsgodset er stolte over hva Simon har fått til, og ønsker masse lykke til videre. Og husk: Døren står alltid åpen for deg i Strømsgodset!

PS. Godset slo Asker 8-0 i serieavslutningen. Målene ble scoret av Hasan Etminan (4), Tomm Kristiansen, Robert Pedersen, Tonje Gulbrandsen og Simon Fordham.

_E6A0854Gatelaget
Annonse fra Eliteserien: