Simo tilbake i Godset

Simo Lampinen-Skaug (18) vender tilbake til Strømsgodset etter å ha tilbrakt den siste sesongen i italienske Lecce. Den lovende målvakten har signert en kontrakt ut året.

Annonse:

Skiold-gutten har gått gradene i Strømsgodsets utviklingsavdeling, og trente med A-laget for første gang allerede som 15 år i 2020. De siste to årene før han i fjor sommer reiste til italienske Lecce trente han regelmessig med A-laget flere dager i uka.

På overgangsvinduets siste dag signerte han kontrakten som gjør ham til Strømsgodset-spiller igjen - i første omgang ut året.

- Det kjennes veldig, veldig bra. Godset er hjemme, og for en drammensgutt så er det en barndomsdrøm som går i oppfyllelse å signere for Strømsgodset, sier Simo.

Etter å ha hospitert mye i yngre alder meldte Simo overgang til Strømsgodset for første gang i 2020. Allerede da var han en del av juniorlaget.

- Jeg ble tidlig flyttet opp på juniorlaget, og det hjalp meg til å ta raske steg og vokse som keeper. Jeg var nok den yngste på laget en periode, og det er jo litt uvanlig som keeper, men jeg lærte mye av det. Gjennom årene mine i Godset har jeg alltid fått jobbe mye med gode medspillere og trenere, forteller han, og trekker spesielt frem Erlend Madsen, keepertrener i utviklingsavdelingen.

- Han har hjulpet meg stort.

I årene som fulgte fikk han som nevnt trene jevnlig med A-laget, der han fikk jobbe med og lære av Viljar Røsholt Myhra og Morten Sætra.

- Jeg har vært heldig som fikk trene så mye med A-laget fra ung alder, og jeg fikk mye hjelp og tok til meg mye læring fra Viljar og Morten.

Spilte cupfinale foran 7000 tilskuere

I fjor sommer valgte han så å prøve lykken hos den italienske Serie A-klubben Lecce. Her har han den siste sesongen vært en del av klubbens U19-lag, og allerede i august i fjor spilte han Supercoppa-finalen mot Roma foran nærmere 7 000 tilskuere.

I løpet av året i Italia har han blant annet notert seg for ti kamper i Primavera, den italienske U19-serien, samt to kamper i UEFA Youth League.

- Det har vært noen veldig lærerike måneder, og en kul erfaring ved å få møte en helt annen kultur, og ikke minst fotballkultur. Jeg har lært mye, forteller 18-åringen.

Gjennom perioden Simo har vært i Italia har klubben, og spesielt keepertrener Onar Nymoen, fulgt med på utviklingen hans og holdt kontakten, og da Simo i mars signaliserte at han ønsket å returnere til Norge var man klare på at man ønsket å få han tilbake til klubben.

- Simo er en ung og lovende keeper som vi kjenner godt. Han har hatt en fin periode i Italia, og blir en del av en fin keepertrito hos oss, med en etablert, en lovende som banker på døra og en enda yngre med stor fremtid, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Simo Lampinen-Skaug vil nå ikle seg draktnummer 12, og har sin første økt med nye lagkamerater, og gamle kjente, torsdag.

Vi ønsker Simo hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset!

Simo Lampinen-Skaug
Annonse fra Eliteserien: