Signerte proffkontrakt på bursdagen

Chrisander Bjørndalen Sørum (15) dropper utlandet og signerer i stedet sin første proffkontrakt med Strømsgodset.

Annonse:


Fredag 19. mars var en stor og stolt dag for familien Bjørndalen Sørum fra Steinberg. På sin egen 15-årsdag satte Chrisander navnetrekket på sin første profesjonelle avtale med Strømsgodset - med varighet frem til sommeren 2023. Pappa Kjetil og mamma Hilde var også med på Marienlyst da alt ble formalisert.

Der møtte de sportssjef Jostein Flo og A-lagstrener Henrik Pedersen som la frem sine tanker rundt ungguttens videre utvikling og fremtid i Strømsgodset. Selv om Chrisander har en god treningshverdag på G19-laget under kyndig ledelse av Tomas S. Halvorsen, er naturligvis målet at han skal bli så god at han tar steget opp i A-stallen.

- Nå er jeg veldig glad og stolt av meg selv. Jeg skal bruke denne muligheten til å pushe meg selv videre. Målet mitt er å spille meg opp i A-stallen så fort som mulig. Strømsgodset er et godt sted for meg å være, sier Chrisander Bjørndalen Sørum.

Den talentfulle angriperen kom til Strømsgodset fra Mjøndalen foran 2020-sesongen. Det siste året har han tatt store steg, selv om Korona-pandemien naturligvis har gitt visse begrensninger.

- Chrisander har et stort potensial og en lys fremtid foran seg. Han er en hurtig bakromsspiss med et godt steg som kommer til mange sjanser. Vi gleder oss til å følge den videre utviklingen til Chrisander og hjelpe ham til å nå målene sine. Denne proffkontrakten er bare starten. Det er sjelden vi skriver proffavtaler med 15-åringer, så det forteller mye om tidlig utvikling og at han allerede har et høyt nivå inne, sier Jostein Flo.

Jostein Flo har selv scoret en haug med mål ute på Marienlyst. Han har nok et og annet tips å lære bort til unge Chrisander.
Jostein Flo har selv scoret en haug med mål ute på Marienlyst. Han har nok et og annet tips å lære bort til unge Chrisander.

I 2019 trente Chrisander Bjørndalen Sørum med akademiet til Leeds United. Her gjorde han sine saker såpass godt at Yorkshire-klubben ville se mer av gutten. Også Manchester United har vist interesse for Chrisander og han skulle egentlig over på et treningsopphold der i fjor høst, men det ble avlyst grunnet Korona-pandemien.

Men til tross for alt dette har hovedfokuset vært å fortsette den gode utviklingen i Strømsgodset. Med denne kontrakten på plass ligger alt til rette for at Chrisander får ro til å forfølge drømmen om å spille med de store gutta utpå Marienlyst.

- Jeg har en far som er skikkelig Godset-supporter og det har alltid vært en drøm for meg å spille Eliteserie-fotball på Marienlyst. Nå er jeg et skritt nærmere den drømmen, sier 15-åringen.

Da han og familien reiste ned på Marienlyst på fredagen så visste han ikke at det skulle ende med proffkontrakt. Han hadde ingen anelse at Jostein Flo og Henrik Pedersen ventet på stadion. Foreldrene hadde klart å holde på hemmeligheten. Eller det vil si: De hadde gjort sitt beste for å holde det hele under radaren.

- Jeg visste ingenting, men fikk etter hvert en anelse om hva det kunne være. Litt av en bursdagsgave, smiler Chrisander.

Strømsgodset gratulerer Chrisander Bjørndalen Sørum med kontrakten og vi ønsker ham lykke til med oppgavene som venter.

Annonse fra Eliteserien: