Signert langtidskontrakt: Melkersen blir SIF-spiller!

Vi har i kveld gleden av å annonsere at Elias Hoff Melkersen (20) i dag har signert for Strømsgodset! Låneavtalen med Hibernian gjøres permanent fra 1. januar.

Annonse:

- Det føles helt fantastisk å signere for Godset. Jeg merket umiddelbart da jeg kom hit at dette er en plass jeg kan trives og spille god fotball, så jeg er veldig glad for at overgangen gikk gjennom, sier Elias Hoff Melkersen på telefon fra Skottland like etter å ha signert på de siste papirene som gjør han til Strømsgodset-spiller helt frem til høsten 2028.

Spissen kom til oss på lån fra skotske Hibernian etter at Jonatan Braut Brunes ble solgt til belgiske OH Leuven i august. Den unge stjørdalingen har startet samtlige 12 kamper siden han kom til klubben, og notert seg for fire scoringer i sitt første møte med Eliteserien.

Det har hele tiden vært klubbens intensjon å gjøre låneoppholdet permanent, og den siste tiden har forhandlinger med Hibernian vært Jostein Flos hovedprioritet. Like før sesongslutt ble klubbene enige, og denne uka har de siste detaljene falt på plass - og penn blitt satt til papir på både overgangsavtale og spillerkontrakt.

Flo retter en takk til Hibernian for en fin dialog helt siden Elias kom hit som lånespiller i midten av august.

- Det har vært en fantastisk dialog med Hibernian hele veien, og det har vært intensjonen hos begge klubber at Elias enten kommer hit permanent eller returnerer til Hibernian. På den måten har vi fått jobbe med dette i fred og ro, og det er godt å nå få det på plass.

- Det er ufattelig artig å få på plass en så lovende ung spiss som Elias er. Han er en i tillegg en fantastisk person, en av de mest holdningssterke spillerne jeg noen gang har skrevet avtale med, og alt ligger til rette for at han skal utvikle seg videre hos oss, fortsetter Flo.

Også hovedtrener Jørgen Isnes er strålende fornøyd med å ha med Elias videre i sitt lag.

- Elias har slått til fra dag én i klubben. Han er hardtarbeidende, sulten, jager mål og har i tillegg glidd veldig godt inn i spillergruppa. Dette er en meget god signering for oss, sier vår hovedtrener.

NTB_m4QLTHylp9E.jpg
Elias Hoff Melkersen feirer scoringen mot Odd på Marienlyst - sammen med det som forblir hans lagkamerater også i årene fremover. Foto: Cornelius Poppe / NTB

- Varm følelse fra hele klubben

Elias har vært tydelig på at han har hatt en veldig fin høst i Strømsgodset, og snakker varmt om hele klubben etter å ha skrevet under langtidsavtalen. 

- Jeg kjente tidlig på en varm følelse fra hele klubben, og at dette er sted hvor man kan senke skuldrene og bare spille fotball. Her er det et genuint ønske i hele klubben om at alle skal ha det bra, og den kjærligheten vises til alle. Det har vært veldig enkelt for meg å bare kunne være meg selv helt fra starten av.

- Det gjelder både trenerteamet, spillergruppa og resten av klubben. Vi er en bra sammensveisa gjeng. Det jeg liker aller best med Strømsgodset er at man her kan sette seg ned og prate med hvem som helst. Alle tar seg tid til hverandre, og alle er åpne med hverandre. Strømsgodset er en genuint fin klubb.

Samtidig har han kjent på at Strømsgodset er et riktig sted for hans videre utvikling. Etter at han i høst har vært i startelleveren i samtlige tolv kamper siden han kom til klubben, kjenner han på den tilliten, tryggheten og kontinuiteten han trenger for å ta nye steg som fotballspiller.

- I den alderen jeg er i må jeg spille flest mulig kamper for å utvikle meg mest mulig, og den tilliten jeg trenger har jeg kjent på i Godset.

Han trekker også frem den positive sesongavslutningen, og mener det er stor grunn til optimisme i Drammen.

- Jeg har veldig tro på det som skjer i klubben, både med spillerne som har kommet inn og det Isnes gjør med laget. Vi har vist hvilket nivå vi har inne nå på slutten av sesongen, og jeg ser en lys fremtid for klubben.

20-åringen ser også frem til å kunne jobbe videre med lagkameratene og forsterke relasjonene man har begynt å skape i høst. Selv gleder han seg til å få vist frem enda mer av det han har å by på i 2024.

- Vi har hatt en fin høst, men jeg vet selv at det blir enda bedre neste år. Når alt av relasjoner setter seg, så blir det enda bedre. Vi har vist en smakebit på hva som kan komme, avslutter Strømsgodsets nye spiss.

Se Elias Melkersens hilsen til våre supportere her:

Takker Blå Magi

Daglig leder Magne Jordan Nilsen gleder seg over at Elias Hoff Melkersen forblir SIF-spiller, og omtaler overgangen som en stor overgang for Strømsgodset og en viktig investering for fremtiden.

- At vi nå er i stand til å sikre oss en U21-landslagsspiss på lengre kontrakt sier mye om attraktiviteten til klubben, og det er svært gledelig at Elias ser på SIF som det beste stedet for ham å utvikle seg videre. Elias har et fantastisk potensial, og ikke minst en personlighet og en spillestil som våre supportere elsker.

Han ønsker også å rette en takk til Blå Magi, som klubben har et meget godt samarbeid med. Spillerinvesteringsselskapet har bidratt sterkt til å gjøre denne overgangen mulig.

- Jeg vil også takke våre venner i Blå Magi for godt samarbeid og for å gjøre denne overgangen mulig. Nok en gang har de valgt å reinvestere overskudd fra spillerlogistikken, noe som bidrar til å gjøre Strømsgodset enda mer konkurransedyktige fremover, og som igjen vil skape nye minnerike opplevelser på Marienlyst.

Kjøp sesongkort for 2024 her

NTB_snKv1RgqFm4.jpg
Elias Melkersen etter 1-0-seieren over Viking på Marienlyst, der han selv scoret kampens eneste mål. Foto: Annika Byrde / NTB
Annonse fra Eliteserien: