Uavgjort mot Vålerenga

Etter 90 minutter med norsk fotball på sitt aller beste endte det med poengdeling på Marienlyst i kveld.

Fred Friday ga oss ledelsen med et ordentlig kunstverk av en scoring i den første omgangen, men midtveis i den andre utlignet Vålerenga til 1-1 ved Henrik Bjørdal.

Det ble også sluttresultatet i en kamp der de 2000 tilskuerne på Marienlyst, som selv leverte til toppkarakter, fikk servert en underholdende, intensiv og fartsfylt fotballkamp. Rett og slett norsk fotball på sitt beste.

Se høydepunktene her

Fred Friday med kunststykke

I åpningsminuttene var det gjestene som kom best i gang, og trykket oss bakover i banen, men etter å ha fått tid til å samle oss fikk vi bedre kontroll på kampen.

Etter 19 minutter ble vi så servert kampens høydepunkt. Tobias Gulliksen vant ballen høyt i banen, og spilte videre til Fred Friday. Spissen la ballen til rette ved hjørnet av 16-meteren, før han på majestetisk vis la ballen oppe i det lengste hjørnet.

Se Fridays kunstverk her.

Vi løftet oss et par hakk av scoringen, og leverte en veldig god andre halvdel av 1. omgang. Det Vålerenga kom med sto vi godt i mot på, og hadde samtidig et godt trykk i motsatt ende av banen. Spesielt press- og gjenvinningsspillet vårt var svært god i den første omgangen.

De aller største sjansene uteble imidlertid, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Etter pause åpnet det litt mer opp, og Vålerenga kom til et par muligheter tidlig. Ti minutter ut i den andre omgangen kom Henrik Udahl alene mot Viljar Myhra, men Ari Leifsson løpte opp VIF-spissen og satte inn en fenomenal takling før Udahl rakk å avslutte.

Vålerenga utlignet

Reprisene viste attpåtil at Udahl var offsideplassert da pasningen ble slått, og det gjør prestasjonen til Ari, som spilte sin første kamp fra start i år grunnet karantenefraværet til Niklas Gunnarsson, enda mer imponerende.

Midtveis i den andre omgangen kom dessverre utligningen. Osame Sahraoui spilte gjennom Tobias Christensen, hans avslutning ble reddet av Viljar Myhra, men returen fra Henrik Bjørdal fikk ikke vår målvakt gjort noe med.

Etter utligningen ble det en kamp som svingte fra side til side, og begge lag ønsket tre poeng. Nærmest i sluttminuttene var det vi som fikk, først ved innbytter Moses Mawa, som hadde et skudd som skiftet retning rett foran mål, men Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson gjorde en rask og god reaksjonsredning.

Like etter headet Fred Friday inn det hele Marienlyst trodde var den avgjørende scoringen, men spissen ble dessverre avvinket for offside - korrekt sådan.

Se intervju med Håkon Wibe-Lund, Ari Leifsson og Tobias Gulliksen etter kampen her.