Poengene ble med til Oslo

Henrik Bjørdal og Christian Borchgrevink sørget for seier til Vålerenga.

Se høydepunktene her.

Godset har levert flere gode kamper, men har slitt med å avgjøre kampene til sin fordel. Med seks uavgjort og et tap i de siste kampene var det mange som håpet på en etterlengtet seier mot Vålerenga. Gjestene på sin siste har derimot vært inne i en god steam etter at Vidar Örn Kjartansson vendte tilbake i august.

Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson og Ipalibo Jack var tilbake fra start for Strømsgodset etter at trioen sonet karantene mot Molde. I tillegg fikk Valdimar Ingimundarson plass i ellveren etter et vellykket innhopp mot Molde.

Valdimar gjorde også en god figur i kveldens kamp, og var blant Godsets beste.

Godset hadde taket på kampen i åpningsminuttene, men etter 15 minutter sendte Henrik Bjørdal gjestene i ledelsen etter et innlegg fra venstre. Innlegget havnet hos Bjørdal på bakre, og han satte den kontrollert i mål forbi Viljar Myhra og i mål.

Etter drøye halvtimen var Vålerenga farlig nære ved å legge på til 2-0, men forsøket ble avverget av Viljar Myhra med en glimrende reaksjonsredning.

Frem mot pause viste Godset bedre takter, da de leverte flere gode angrep og presset gjestene lave. Rett før pause hadde Moses Mawa en stor sjanse til å utligne etter å ha blitt spilt gjennom av Salvesen, men avslutningen gikk over tverrliggeren.

Moses gjorde en god jobb i duell mot to Vålerenga-forsvarere, som han begge kom seg forbi, men avslutningen ble dessverre for dårlig.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Vålerenga.

Frisk Godset-start etter pause

Henrik uttalte til Eurosport i pausen at han ønsket å tvinge Vålerenga til flere balltap og sette enda større fart fremover.

Den formaningen virket det som gutta tok til seg. Både Ingimundarson, Mawa og Jack viste gode offensive takter i åpningsminuttene.

Det var også et par omdiskuterte situasjoner inne i Vålerengas 16-meter hvor Godset-spillerne ropte på straffe for hands, men dommer Kai Erik Steen gjorde nok helt rett da han vinket spillet videre.

Godset fortsatte å jakte den forløsende utligningen, men det ville seg ikke, og det var i stedet gjestene som la på til 2-0 etter et dødelig effektivt angrepsspill. Høyreback Christian Borchgrevink stormet fremover, ble spilt fri av Aron Dønnum og chippet inn gjestenes andre.

Det er ikke lett å snu en 2-0-ledelse mot et kompakt Vålerenga, og selv om vi hadde muligheten til å redusere i sluttminuttene, ville det seg ikke. Vi gikk dermed på et surt hjemmetap i høstregnet på Marienlyst.

Neste lørdag møter vi Mjøndalen på Consto Arena.