Noah Holm og Jostein Flo

SIF-talent solgt til Leipzig

Noah Jean Holm (15) er klar for RB Leipzig. Spisstalentet går inn i akademiet til den tyske toppklubben fra 1. juli.

Annonse:

Noah kom til Strømsgodset i 2014 da pappa David Nielsen ble assistenttrener på A-laget. I fjor ble han den yngste spilleren i Godsets historie til å signere proffkontrakt.

Noah Jean Holm har hatt en meget positiv utvikling i Strømsgodset. Sist sesong banket han inn 10 mål i den nasjonale G16-serien. Den hurtige spissen, som slett ikke er ulik sin pappa i spillestilen, gjorde seg også sterkt bemerket på det norske G15-landslaget i løpet av 2016. Nå er det klart at Noah skal fortsette sin fotballutdannelse i Tyskland.

Kontrakten med RB Leipzig er signert, og til sommeren blir han en del av klubbens akademi. Men først skal Noah fullføre ungdomsskolen i Drammen.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i Godset. Jeg vil gjerne få takke alle trenerne som har hjulpet meg til å utvikle meg videre. Godset er en kjempeklubb og jeg kommer til å savne alle, sier Noah.

Forfølger drømmen

Jeg har hatt en fantastisk tid i Godset. Jeg vil gjerne få takke alle trenerne som har hjulpet meg til å utvikle meg videre.

— Noah Holm
Han gleder seg enormt til å ta fatt på et nytt eventyr fra sommeren av. Noah Jean Holm skal spille på U17-laget til Leipzig.

- Jeg får muligheten til å forfølge drømmen min og det er jeg veldig glad for, sier Noah.

Noah i aksjon for G15-landslaget.
Noah i aksjon for G15-landslaget.

Det har vært en god prosess, der pappa og tidligere SIF-trener David Nielsen naturligvis har hatt en tett og konstruktiv dialog med ledelsen i Strømsgodset og da primært sportssjef Jostein Flo.

- Først og fremst er vi veldig glade på Noah sine vegne at han får denne muligheten. Samtidig er vi stolte over igjen å ha vært med på å utvikle en spiller som tar steget ut til en stor klubb i utlandet. Dette viser at det går an å utvikle seg i norsk fotball og være interessant for større ligaer, bare man jobber hardt og strukturert over tid, slik som Noah har gjort, sier utviklingssjef i Godset, Haakon Lunov.

- Med denne overgangen befester også vår utviklingsavdeling posisjonen som en av landets fremste når det gjelder å få frem unge spillere. Med flere aldersbestemte landslagsspillere enn noen gang i alle årganger ser fremtiden lys ut, fortsetter Lunov.

Ønsker Noah lykke til

Han skulle gjerne beholdt Noah i Strømsgodset i mange år fremover, men i slike saker er det flere aspekter som spiller inn. For Noah var det riktig tidspunkt å reise ut, og da har Godset vært opptatt av å legge til rette for en overgang på en måte som tilfredsstiller alle involverte parter.

- Her har vi vært med å oppfylle drømmen til en ung spiller og det veier tungt. De senere årene har vist at det er mange veier til Rom, og vi jobber knallhardt med å være med å bygge og finne denne veien. Vi ønsker Noah masse lykke til, og så håper vi også at vi har lært ham at det er nå den virkelige jobben starter. Han har alle forutsetninger for å lykkes, og vi gleder oss til å følge ham videre, sier Haakon Lunov.

Annonse fra Eliteserien: