Kadiri med hat-trick: SIF videre i cupen

Jordan Attah Kadiri scoret tre mål på sju minutter da Strømsgodset tok seg komfortabelt videre til 4. runde i cupen. Det endte til slutt 5-1 over Stabæk på Marienlyst.

Bli med på moroa mot Sarpsborg 08 på lørdag. Billett kjøper du her.

Det var imidlertid gjestene som tok ledelsen allerede etter fem minutter, da Sturla Ottesen headet et innlegg i nettet.

Men utover det handlet det meste om Strømsgodset i kveld.

Først utlignet Halldor Stenevik åtte minutter etter gjestenes ledermål. Herman Stengel slo en glimrende ball mot Halldor ute til venstre, der også Thomas Grøgaard kom stormende på overlap. Det åpnet rom for Halldor innover i banen, og det utnyttet han, før han deretter banket inn utligningen.

Like før pause var kampen snudd. Herman Stengel var nok en gang nest sist på ballen da han slo et frispark inn foran mål, der kaptein Gustav Valsvik stusset ballen videre over en flyvende Stabæk-målvakt og i nettet.

Etter pause ble det enda mer fart på sakene, og etter en drøy time var Kadiri-show i gang. Først vant han løpsduellen mot Stabæk-stopper Kasper Pedersen etter en Valsvik-klarering, før han chippet inn sitt første mål i SIF-trøya.

Fire minutter senere ble han tomålsscorer da han banket ballen i hjørnet fra 20 meter.

Og ytterligere tre minutter senere var hat-tricket komplett. Lars Vilsvik kom til innlegg fra høyre, og fra fem meter kunne Kadiri bredside inn sitt tredje mål for kvelden - i sin første kamp fra start for Strømsgodset!

Med det går turen videre til 4. runde i cupen, som spilles helgen 12./13. mars neste år. Der ble det i kveld klart at vi møter Raufoss på bortebane.

Strømsgodset - Stabæk 5-1 (2-1)

3. runde i NM, Marienlyst stadion, 1 700 tilskuere
Mål: 0-1 Sturla Ottesen (5), 1-1 Halldor Stenevik (13), 2-1 Gustav Valsvik (44), 3-1 Jordan Attah Kadiri (65), 4-1 Kadiri (69), 5-1 Kadiri (72)
Gult kort: Lars Vilsvik (SIF)
Dommer: Kristoffer Hagenes, TIL Hovding
Vårt lag (4-3-3): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Sondre Fosnæss Hanssen, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Valdimar Ingimundarson, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi - Kristoffer Tokstad, Jordan Attah Kadiri, Halldor Stenevik.
Innbyttere: Tobias Gulliksen 27 min. for Stenevik, Ole Enersen 27 min. for Ingimundarson, Fred Friday 14 min. for Kadiri, Ari Leifsson 10 min. for Sondre Fosnæss Hanssen og Casper Bottolfs Svendby 10 min. for Gustav Valsvik.