Seier over Stabæk

Da det så ut til å gå mot årets første hjemmetap reddet Viljar Myhra Stabæks straffespark - og fire minutter senere avgjorde Fred Friday kampen. Her er referat og reaksjoner etter 2-1-seieren over Stabæk.

Annonse:

Bli med på moroa mot Odd på onsdag! Din billett kjøper du her.

Det ble til slutt nok en nydelig kveld på Gamle Gress. Stabæk tok ledelsen ti minutter før pause, men kun to minutter senere utlignet Johan Hove - og ti minutter før slutt ble en ny Hove-avslutning styrt i mål av toppscorer Fred Friday, som dermed ble matchvinner.

Fire minutter tidligere hadde Viljar Myhra reddet et straffespark fra Sammy Skytte. Et svært viktig øyeblikk som ga våre gutter den vitamininnsprøytningen de trengte for å dra i land de tre poengene.

Se høydepunktene her.


Vi tar hendelsene i kronologisk rekkefølge og starter fra start. I de første 45 var det Stabæk som var farligst, til tross for at vi hadde mye av banespillet. Gjestene var farlige på overganger, og kunne definitivt ha straffet oss hardere den første halvtimen.

Etter 35 minutter lyktes de omsider da Oliver Edvardsen skrudde inn ledermålet - og da var det ekstremt viktig at vi slo tilbake umiddelbart.

Hove utlignet

Herman Stengel slo en god ball mot Jonathan Parr på bakre stolpe, og den rutinerte venstrebacken la igjen til Johan Hove på full fart inn i boksen. Med keeper på vei ut i retning Parr hadde 20-åringen få problemer med å sette inn sitt 15. mål for Strømsgodset.

Det sørget for at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Etter pausene handlet det meste om Strømsgodset. Ipalibo Jack var den som var aller nærmest å sende oss i føringen da han, etter å ha kombinert med Fred Friday, danset seg forbi Stabæk-forsvaret og kom alene med Marcus Sandberg, men avslutningen gikk like utenfor lengste stolpe.

Et kvarter før slutt ble så Stabæk tildelt straffespark da Lars Vilsvik felte målscorer Edvardsen. Men Viljar Myhra visste nøyaktig hva han skulle gjøre, og la igjen beina i midten av målet - der ballen også gikk.

Friday avgjorde

Den strafferedningen virket å gi resten av Strømsgodset-spillerne det siste de trengte for å dra i land seieren, og kun fire minutter etter strafferedningen lå ballen i mål i den andre enden. Det etter et angrep med flere likhetstrekk med den første scoringen.

Denne gangen var det innbytter Mikkel Maigaard som slo en god ball mot bakre stolpe, der det nå var Halldor Stenevik som la igjen til Johan Hove.

Avslutningen til Johan ble styrt videre i nettmaskene av Fred Friday, som med sitt femte mål for sesongen ble kampens matchvinner.

Dermed ble det tre nye poeng på hjemmebane, og vi står nå med 14 poeng av 18 mulige hjemme på Marienlyst.

Etter kampen oppsummerte vi seieren med hovedtrener Håkon Wibe-Lund. Se intervjuet her.

Neste hjemmekamp er allerede på onsdag, når Odd kommer på besøk. Vi har lagt ved billettlinken én gang tidligere, men vi legger den her også for sikkerhets skyld.

Ta med deg naboen og kom!

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
2
A. Leifsson
71
G. Valsvik
3
J. Parr
Substituted out 67'

19
H. Stenevik
6
I. Jack
Substituted out 78'
8
J. Hove
Goal 37'
7
H. Stengel
17
T. Gulliksen
Substituted out 78'

9
F. Friday
Goal 80'
Innbyttere
10
M. Mawa
Substituted in 78'
5
N. Gunnarsson
70
S. Hanssen
23
V. Ingimundarson
20
M. Maigaard
Substituted in 78'
22
P. Mendy
Substituted in 67'
14
N. Mickelson
40
M. Sætra
11
K. Tokstad
Innbyttere
 • 10
  M. Mawa
  Substituted in 78'
 • 5
  N. Gunnarsson
 • 70
  S. Hanssen
 • 23
  V. Ingimundarson
 • 20
  M. Maigaard
  Substituted in 78'
 • 22
  P. Mendy
  Substituted in 67'
 • 14
  N. Mickelson
 • 40
  M. Sætra
 • 11
  K. Tokstad

Annonse fra Eliteserien: