Målløst for andre kamp på rad

Med Duplexe Tchamba tilbake i midtforsvaret holdt Strømsgodset nullen for andre gang på rad – men det holdt ikke til tre poeng mot Sarpsborg 08. Se høydepunkter og se intervju med HP etter kampen her.

Mot Sandefjord sist spilte Strømsgodset 0-0 for første gang under Henrik Pedersens ledelse – men i kveldens hjemmekamp mot Sarpsborg 08 skjedde det utrolig nok igjen.

At kampen i seg selv endte 0-0 kan dermed ikke kalles utrolig, for lørdagens oppgjør på Marienlyst var av det sjansefattige slaget.

Se høydepunktene fra kampen her.

For første gang denne sesongen gjorde Henrik Pedersen flere enn to endringer på laget fra forrige kamp. Duplexe Tchamba var omsider tilbake i startoppstillingen, mens Mikkel Maigaard var tilbake fra ryggplagene som holdt han ute mot Sandefjord. Samtidig gikk både Halldor Stenevik og Valdimar Ingimundarson inn for Kristoffer Tokstad og Moses Mawa, men de to førstnevnte ble erstattet av de to sistnevnte ved pause.

Da kom Tokstad inn til sin kamp nummer 100 for Strømsgodset. Samtidig spilte Lars-Jørgen Salvesen sin 100. eliteseriekamp, derav 32 for Strømsgodset.

Lovende åpning

Kampen åpnet lovende, med et Godset-lag som var gode i presset og sørget for at Sarpsborg lå dypt på egen halvdel. Det ble imidlertid få sjanser ut av den tidlige dominansen, og i stedet gjorde Sarpsborg 08 noen taktiske justeringer for å utjevne banespillet.

Det var også de som kom til kampens første ordentlige målsjanse, da debutant Guillermo Molins, som tidligere i omgangen ble byttet inn for Mos Abdellaoue, hadde en avslutning like over mål.

Skapte sjanser etter pause

Ved pause kom som nevnt Tokstad og Moses inn, og de to var involvert i to av våre største muligheter etter pause.

Moses ved den første etter en drøy time, da han kom seg forbi Sarpsborg-målvakt Mitov-Nilsson, men avslutningen ble blokkert. Det ble også returen fra Johan Hove.

Utover i omgangen hadde Lars-Jørgen Salvesen, Kristoffer Tokstad og Johan Hove hver sine muligheter til å avgjøre – mens Viljar Myhra gjorde en god redning den ene gangen han ble testet etter pause.

Dermed endte det altså 0-0. Vi tar med oss en ny «clean sheet» og fire kamper ubeseiret – men samtidig må vi jobbe videre for å sikre de tre poengene – som vi heller ikke har maktet å dra i land i løpet av de siste fire kampene, som alle har endt uavgjort.

Hør hvordan Henrik Pedersen oppsummerte kampen her.