Avgjorde i sluttminuttene - slo Rosenborg

Etter å ha kommet under tidlig leverte Godset en knallgod match mot Rosenborg på Marienlyst - og fire minutter før slutt ble Halldor Stenevik matchvinner med sitt første SIF-mål.

For første gang i år fikk vi ha 600 tilskuere på Marienlyst, og endelig kunne vi få en følelse av Fort Marienlyst igjen. GodsetUnionen, med god hjelp fra langsidene, leverte på høyt nivå gjennom fulle 90 minutter, og på banen kjempet gutta som løver med høy intensitet like lenge.

Fire minutter før slutt fikk man også lønn for strevet da det endelig var vår tur til å få den avgjørende scoringen. Etter å ha fått den mot oss altfor ofte gjennom forrige sesong var det en euforisk følelse å se Halldor Stenevik sette inn den avgjørende scoringen i sluttminuttene, hans første mål i Strømsgodset-trøya - og attpåtil foran GodsetUnionen.

Se intervjuer med Stengel, Stenevik, Valsvik og Wibe-Lund her:

Tidlig RBK-ledelse

Men innledningsvis så det ikke ut som vi skulle få den kvelden vi til slutt fikk. Allerede før det var spilt to minutter snappet Rosenborgs Rasmus Wiedesheim-Paul en feilpasning fra tidligere lagkamerat Gustav Valsvik, og sendte gjestene i ledelsen. Gustav skulle få sin revansje senere i kampen, men først en sjansebonanza som utrolig nok ikke resulterte i scoring.

Allerede sju minutter senere var vi svært nær utligning da Fred Friday satte ballen på innsiden av stolpen. Litt senere hadde samme mann en ball i nettet der han ble avvinket for offside, før han på forsøk nummer tre, etter noen frekke detaljer i forkant, traff pæra til Rosenborg-stopper Even Hovland.

Like etter sistnevnte sjanser fikk deretter Mikkel Maigaard og Jonathan Parr hver sin mulighet etter at de begge snek seg frem på bakre stolpe, men ingen av de to fikk ballen mellom stengene.

God 1. omgang, men ingen scoring

Utrolig nok gikk ingen av mulighetene forbi André Hansen, og dermed ledet Rosenborg 1-0 til pause. Pauseintervjuene, der både Håkon Wibe-Lund og Gustav Valsvik var strålende fornøyd med prestasjonen, mens Rosenborg-trener Åge Hareide og Rasmus Wiedesheim-Paul var svært misfornøyde, ga et godt bilde på hvordan den første omgangen egentlig hadde vært. Rosenborg-treneren gjorde også grep for å demme opp for vår høyreside, uten at man kan si at det hjalp nevneverdig.

Etter pause kom Rosenborg til et par muligheter til å doble ledelsen, uten å lykkes med det.

Stengel utlignet

Så fikk vi sveiset maskineriet i gang igjen, og begynte å produsere målsjanser på løpende bånd på ny. Etter en drøy time fikk vi så det som omtrent er den største sjansen man kan få – nemlig et straffespark.

Kristoffer Zachariassen rev ned Gustav Valsvik på et hjørnespark, og Kristoffer Hagenes pekte på straffemerket. Herman Stengel banket til, og via André Hansen satte han inn sin andre scoring for sesongen. Endelig satt den, og det sto 1-1 på tavla!

I minuttene etter utligningen svinget kampen noe, og gjestene hadde to skudd i tverrliggeren. Men vi sluttet heller ikke å produsere sjanser, og det ble etter hvert tydelig at det var vi som ville ha de tre poengene i kveld.

Stenevik avgjorde

Og akkurat i det klokka rundet 86 minutter kom den.

Etter at enormt førstepress av Fred Friday vant vi ballen høyt i banen, og Mikkel Maigaard kom til skudd. Den avslutningen ble reddet av André Hansen, det ble også returen fra Moses Mawa, men da Rosenborg-målvakten gåtte gi retur for andre gang kunne han ikke gjøre noe med avslutning nummer tre – fra Halldor Stenevik, som dermed kunne feire sitt første SIF-mål hemningsløst foran GodsetUnionen.

Sju minutter senere kunne vi så gjøre det samme på nytt da Kristoffer Hagenes blåste av kampen. Tre poeng!

Se høydepunktene fra kampen her:

Strømsgodset - Rosenborg 2-1 (0-1)

7. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 600 tilskuere
Mål: 0-1 Rasmus Wiedesheim-Paul (2), 1-1 Herman Stengel (62, str), 2-1 Halldor Stenevik (86)
Gule kort: Niklas Gunnarsson, Viljar Myhra (SIF), Adam Andersson, Kristoffer Zachariassen og Besim Serbecic (RBK)
Dommer: Kristoffer Hagenes, TIL Hovding