Mistet seieren i sluttminuttene

Strømsgodset hadde Rosenborg på gaffelen, men Åge Hareides menn slo kraftig tilbake i sluttminuttene. Dermed endte det – som vanlig – 3-3 mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst. Se høydepunkter og klipp bak kulissene her.

Hør hva Henrik og Salve sa etter kampen.

Kampene mot Rosenborg på Marienlyst er alltid noe spesielt, og kveldens oppgjør var ei heller noe unntak. Som i det minnerike oppgjøret høsten 2015 og den dramatiske kampen i fjor høst endte det uavgjort og 3-3.

Denne gangen så det ut til at vi skulle klare å slå Rosenborg for første gang siden 2016, etter at to scoringer av Lars-Jørgen Salvesen og én fra vår unge toppscorer Johan Hove sørget for at vi ledet 3-1 frem til det gjensto fem minutter.

Da slo imidlertid Rosenborg tilbake med to kjappe scoringer, og med det ble det bare ett poeng på oss i kveld.

Se høydepunktene fra kampen her.

To kjappe fra Salve

Strømsgodset kom ut i et forrykende tempo og tok tidlig initativet i kampen. Allerede etter 16 minutter kom kveldens første scoring forbi André Hansen.

Nico Mickelson kastet seg inn og nærmest taklet ballen gjennom til Johan Hove. Han vendte opp og spilte en glimrende ball mellom Rosenborgs stoppere og gjennom til Lars-Jørgen Salvesen. Alene med Hansen gjorde han ingen feil da han iskaldt ventet ut målvakten og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Jubelen fra det første målet hadde knapt lagt seg da ballen lå i nettet på nytt. Igjen med Nico i forarbeidet, før Mikkel Maigaard tok en liten piruett på kanten av straffefeltet og slo inn foran mål. Der vant Salvesen duellen mot Vegar Hedenstad og satte ballen i mål for andre gang for dagen. En nøye gjennomgang av bildene vil kanskje resultere i at scoringen må noteres som et selvmål, men frem til bildene er analysert gir vi Salve hans sjette scoring for sesongen.

Tidlig redusering

Like etter hadde Moses Mawa en eventyrlig sjanse til å øke til 3-0, men en glimrende redning av André Hansen sørget for at det ble med to.

I stedet fikk Rosenborg en viktig redusering. Vi slurvet med ball i de bakre rekkene, og Torgeir Børven fikk en enkel oppgave med å sette inn Rosenborgs første for kvelden.

Senere i omgangen hadde både Børven og Samuel Adegbenro muligheter til å utligne, men Viljar Myhra gjorde to gode redninger på få minutter.

På overtid av den første omgangen fikk de en ny mulighet, denne gangen ved tidligere SIF-spiller Anders Konradsen, men ballen gikk via en Godset-spiller og like utenfor.

Dermed gikk lagene i pausen på stillingen 2-1 til Godset.

Den andre omgangen startet betydelig roligere enn den første, og de første ti minuttene var først og fremst preget av at forskjellige spillere tok telling på kunstgresset. Først Vilsvik, deretter Reginiussen og Salvesen, og til slutt Zachariassen. Sistnevnte måtte også forlate banen.

Ny Hove-scoring

Etter 60 minutter fikk vi så vårt tredje mål. Lars Vilsvik gjorde en god jobb etter at Rosenborg hadde headet et hjørnespark utover, og fikk kjempet ballen til Johan Hove. Strømsgodsets toppscorer holdt seg kald i avslutningsøyeblikket, og la ballen fint og kontrollert i det lengste hjørnet – hans sjuende scoring for sesongen.

Den scoringen ga definitivt selvtillit for hele Godset-laget, som sto høyt, vant baller og produserte sjanser i perioden som fulgte. Etter et glimrende angrep slo Tokstad et fint innlegg mot Hove foran mål, men 20-åringens spektakulære volleyforsøk gikk utenfor.

Like etter banket Ipalibo Jack til fra distanse etter at vi vant ballen høyt i banen, men Hansen fikk slått ballen unna.

RBK slo tilbake

I sluttminuttene jagde Rosenborg reduseringen og muligheten til å skape nytt liv i kampen, men det virket som vi hadde god kontroll på kampen. Seks minutter før slutt skjedde imidlertid det som ikke skulle skje. Etter at vi hadde vunnet ballen på egen halvdel ga vi den fra oss igjen, og hjemvendte Per Ciljan Skjelbred tok vare på muligheten.

Tre minutter senere kom utligningen. Carlo Holse slo inn foran mål, og Dino Islamovic stusset ballen videre i nettet til 3-3.

I de tre siste ordinære spilleminuttene, de fem tillagte, og de to minuttene som ble spilt etter det igjen var det Rosenborg som jaget den avgjørende scoringen – men vi som fikk den største muligheten.

I det vi rundet 96 minutter på klokka slo Ipalibo Jack mot Moses Mawa i bakrom. André Hansen kom først på ballen, før Mikkel Maigaard plukket opp returen. Han kom etter hvert til avslutning fra distanse, men skuddet gikk utenfor mål.

Dermed endte det 3-3 etter en ny intens, innholdsrik og underholdende kveld på Marienlyst.

Se stemningsfilm bak kulissene her:

Strømsgodset - Rosenborg 3-3 (2-1)

17. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Lars-Jørgen Salvesen (16.), 2-0 Lars-Jørgen Salvesen (18.), 2-1 Torgeir Børven (22.), 3-1 Johan Hove (60.), 3-2 Per Ciljan Skjelbred (84.), 3-3 Dino Islamovic (87.)
Gule kort: Lars Vilsvik og Niklas Gunnarsson (SIF)
Dommer: Sivert Amland, Fana Fotball