3-0-seier over Odd

Etter en målløs førsteomgang sørget Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen og Herman Stengel for en råsterk 3-0-seier over Odd etter 90 minutter.

Annonse:

Vi måtte kjempe en stund for å få hull på byllen, men det ble til slutt en komfortabel seier i kveldens hjemmekamp mot Odd.

Etter å ha kommet ut i hundre etter pause ga Ipalibo Jack oss ledelsen fire minutter ut i den andre omgangen med et godt langskudd, før Tobias Gulliksen doblet ledelsen med sitt første SIF-mål ti minutter senere.

Og før referatskribentene hadde rukket å skrive ferdig og fotografene å spisse linsa på ny, så satt den igjen, da Herman Stengel skrudde et frispark i det lengste hjørnet fra 30 meter.

Se og nyt høydepunktene her.


Strømsgodset var også det beste laget før pause, og kunne ha gått til pause i ledelsen. Kampens første store målsjanse var det Johan Hove som fikk da han dempet ballen på brystet og fra 16 meter banket ballen i nærmeste stolpe.

Senere i omgangen kunne Fred Friday sendt oss i ledelsen dersom han hadde hatt en noe større skostørrelse, men ballen fra Johan gikk like foran foten til vår toppscorer.

Dermed var det målløst til pause.

Tre flotte scoringer

Etter pause ble det imidlertid andre boller. Først ved Ipalibo Jack, som etter utallige langskudd på Marienlyst de siste to årene endelig fant veien til nettmaskene. I vår siste bortekamp scoret «Jackie» sitt første mål for klubben, og i dag kom nummer to.

Så var det altså Tobias Gulliksen sin tur til å score sitt første mål for Strømsgodset. Lars Vilsvik spilte frem Halldor Stenevik, som flott la igjen ballen til 18-åringen fra Konnerud på vei inn i boksen. Tobias la ballen kontrollert og vakkert i det lengste hjørnet, og fullførte med det en scoring i god gammeldags Godset-ånd.

Deretter noterte Herman Stengel seg for sin tredje scoring for sesongen med dette lekre frisparket fra skrått hold. Der alle forventet et innlegg la Herman like så greit ballen i en bue over Sondre Rossbach og inn i det lengste hjørnet.

Men var det et innleggsforsøk? Og var scoringen til Tobias egentlig et sleivtreff?

Det får du kanskje svar på i intervjuet med de to etter kampen. Der fikk vi også med oss Viljar Myhra, som feiret 25-årsdagen med «clean sheet» og seier over gamleklubben, og en strålende fornøyd Håkon Wibe-Lund.

Se hele sendingen her.

Kampfakta
Strømsgodset - Odd 3-0 (0-0)

1. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 2000 tilskuere
Mål: 1-0 Ipalibo Jack (49), 2-0 Tobias Gulliksen (59), 3-0 Herman Stengel (61)
Gule kort: Tobias Gulliksen, Gustav Valsvik og Ipalibo Jack (SIF)
Dommer: Christian Moen, Løvenstad

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
2
A. Leifsson
71
G. Valsvik
3
J. Parr
Substituted out 64'

19
H. Stenevik
Substituted out 82'
6
I. Jack
Substituted out 72'
Goal 49'
8
J. Hove
7
H. Stengel
Goal 61'
17
T. Gulliksen
Substituted out 64'
Goal 58'

9
F. Friday
Innbyttere
10
M. Mawa
Substituted in 64'
5
N. Gunnarsson
23
V. Ingimundarson
20
M. Maigaard
Substituted in 72'
22
P. Mendy
14
N. Mickelson
Substituted in 64'
40
M. Sætra
11
K. Tokstad
Substituted in 82'
Innbyttere
 • 10
  M. Mawa
  Substituted in 64'
 • 5
  N. Gunnarsson
 • 23
  V. Ingimundarson
 • 20
  M. Maigaard
  Substituted in 72'
 • 22
  P. Mendy
 • 14
  N. Mickelson
  Substituted in 64'
 • 40
  M. Sætra
 • 11
  K. Tokstad
  Substituted in 82'

Annonse fra Eliteserien: