Seier i serieåpningen!

Moses Mawa, Herman Stengel og Fred Friday scoret målene da Strømsgodset tok en ordentlig lagseier i serieåpningen.

I serieåpningen fikk Strømsgodset-supporterne nærmest alt de ønsket seg. SIF-spillerne kjempet for hverandre, spilte opp flere flotte angrep og sto for det meste svært godt imot defensivt. Spesielt den første omgangen kan vi si oss veldig fornøyde med.

Se høydepunktene her.

Man brukte heller ikke lang tid på å komme i gang. Det var knapt spilt fem minutter da et innlegg fra Lars Vilsvik gikk hele veien over til Jonathan Parr, som sendte ballen tilbake foran mål på første. Der var Moses Mawa, som stusset ballen i LSK-forsvarer Igoh Ogbu og i mål.

Etter et drøyt kvarter ble så Fred Friday lagt i bakken av Ogbus stoppermakker Slørdahl. Fra krittmerket var Herman Stengel bestemt, kontant og sikker – og sendte Strømsgodset opp i 2-0 etter 17 minutter. Rett og slett en drømmestart på sesongen!

Utover den første omgangen gikk vi over i en mer kontrollerende modus, og slapp til svært lite. Vi noterte oss heller ikke for allverden av sjanser selv, men burde ha fått et nytt straffespark da Gustav Valsvik ble revet ned på et frispark, men feilaktig avvinket for offside.

Etter pause kom gjestene mer med i kampen, men det var vi som sto for omgangens første sjanse. 17-åringen Tobias Gulliksen, som fikk tillit fra start i kveld, dro seg forbi to LSK-spillere og inn i feltet, men avslutningen ble reddet av målvakt Alex Craninx.

I perioden etter yppet Lillestrøm seg, og produserte et par gode målsjanser, men vi kunne også økt til 3-0. Johan Hove ble etter en drøy time spilt gjennom av Lars Vilsvik, men kom for tett på Craninx, som reddet avslutningen.

Noen minutter senere kunne så Halldor Stenevik scoret sitt første eliteseriemål etter fint forarbeid av Johan Hove og Tobias Gulliksen, men 21-åringen banket ballen i nettveggen utenfor mål.

Et kvarter før slutt kom så reduseringen til gjestene. Igoh Ogbu stanget et hjørnespark ned i hjørnet og ga nytt liv i håpet til de gulkledde romerikingene.

Få minutter senere var Gustav Valsvik svært nær scoring i sitt SIF-comeback, men igjen sto Craninx i veien.

Det gjorde han derimot ikke fire minutter før slutt.

Johan Hove vant ballen på egen halvdel, og rundt tjue meter fra midtstreken plukket Fred Friday opp ballen og satte fart. Han løp, løp og løp – kom til slutt alene mot Craninx, og der satte han kontrollert og iskaldt inn sitt første SIF-mål. En enorm prestasjon av spissen som også ble kåret til dagens SIF-gutt.

Hør her hva spisshelten hadde å si etter kampen:

Mer ble det ikke – og dermed ble det tre velfortjente poeng på Strømsgodset i serieåpningen.

Vi oppsummerte kampen sammen med Håkon Wibe-Lund og unggutten Tobias Fjeld Gulliksen. Se hele intervjuet her:

Strømsgodset - Lillestrøm 3-1 (2-0)

3. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 0 tilskuere
Mål: 1-0 Moses Mawa (6.), 2-0 Herman Stengel (17., str.), 2-1 Igoh Ogbu (74.), 3-1 Fred Friday (86.)
Gule kort: Herman Stengel, Moses Mawa, Mikkel Maigaard (SIF) og Lars Ranger (LSK)
Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK