Seriemesteren vant på Marienlyst

Bodø/Glimt holdt ut, tok tre poeng og ble seriemester etter kveldens 2-1-seier på Marienlyst. Valdimar Ingimundarson scoret vårt mål.

Se høydepunkter fra kampen her.

Kveldens resultat gjør at all tvil er feid til side i kampen om seriegullet, og da dommer Espen Eskås blåste i fløyta for siste gang kunne Bodø/Glimt slippe jubelen løs for sitt første seriegull noensinne.

Etter en blytung start der Glimt scoret to tidlige mål, kjempet vi oss tilbake på noe bedre spor – men med to tidlige baklengsmål blir det tøft å slå tilbake.

Vi fikk reduseringen vi jaktet hele kampen gjennom seks minutter før slutt, og kjempet for utligningen i sluttminuttene, men utligningen kom aldri.

Dermed befinner vi oss på kvalifiseringsplassen fem runder før slutt, men fortsatt fire poeng foran MIF på direkte nedrykk, mens det er ett poeng opp til både Start og Brann på trygg grunn.

Se intervju med Henrik Pedersen her:

Tidlige Glimt-mål

Den første scoringen kom allerede etter fire minutter, på altfor enkelt vis. Et innlegg fra høyre ble satt i mål av en liggende Kasper Junker, som med det scoret sitt 19. eliteseriemål for sesongen.

Åtte minutter senere doblet Philip Zinckernagel ledelsen, han med sitt 15. mål for sesongen. Dansken kom fri i mellomrommet, og sendte ballen i det lengste hjørnet fra omkring 20 meters hold.

Etter å ha blitt rystet i åpningsminuttene kom vi oss gradvis til hektene igjen, og rent utenom det første kvarteret spilte vi definitivt en kamp vi kan være bekjente av.

Sjanser før pause

Den første store muligheten vår vei kom etter en halvtime, da et godt innlegg fra Lars Vilsvik traff hodet til Valdimar Ingimundarson, men Glimt-målvakt Nikita Haikin gjorde en god redning.

I minuttene før pause gjorde Haikin ytterligere to gode redninger. Først slo han et skudd fra Lars-Jørgen Salvesen til hjørnespark, før han også sto i veien da det påfølgende hjørnesparket havnet hos Ingimundarson.

Til tross for en god andre halvdel av 1. omgang fant vi ikke veien til nettmaskene, litt symptomatisk for den perioden vi er inne i nå, og gjestene ledet dermed 2-0 til pause.

Den andre omgang startet som den første sluttet, der det var vi som stanget mot Glimt-forsvaret. Den første sjansen etter pause kom imidlertid på en overgang i mot, da Ola Solbakken kom alene mot Viljar Myhra, men vår sisteskanse gjorde en god redning.

Like etter forsøkte Elias Hagen seg på et skudd etter å ha plukket opp en retur – og denne gangen måtte Viljar Myhra ut i full strekk, og gjorde en glimrende redning.

Ytterligere noen minutter senere burde definitivt Glimt gått opp til 3-0 da Junker fikk en eventyrlig mulighet til å bli tomålsscorer, men Glimts toppscorer sendte ballen over mål.

Sen redusering

Seks minutter før slutt kom så reduseringen. I duell mot to Glimt-spillere fikk Moses Mawa spilt fri Mikkel Maigaard, som dro seg ned til linja og slo et godt innlegg mot Valdimar Ingimundarson på bakre stolpe. Islendingen satte kontrollert inn reduseringen og sitt andre mål i Godset-trøya.

Etter reduseringen satset vi alt på utligning de siste ti minuttene, men vi lyktes ikke, og dermed endte det 2-1 til seriemesterne fra Bodø.

Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-2 (0-2)
25. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 200 tilskuere
Mål: 0-1 Kasper Junker (4.), 0-2 Philip Zinckernagel (12.), 1-2 Valdimar Ingimundarson (84.)
Gult kort: Victor Boniface (B/G)
Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK