Uavgjort mot Haugesund

Haugesund utlignet på overtid, og det endte dermed 2-2 på Marienlyst. Johan Hove og Kristoffer Tokstad scoret våre mål.

Det så ut til at vi omsider skulle få slutt på den tunge rekken, men på overtid fikk Haugesund utligningen som gjorde det enda tyngre for alle oss som er glade i Strømsgodset.

En styring fra Johan Hove sørget for at vi ledet til pause, og Kristoffer Tokstad sendte Marienlyst til himmels da han banket inn 2-1-målet ti minutter før slutt, men like etter at klokka passerte 90 kom altså utligningen.

Med det spisser det seg ordentlig til i nedrykksstriden foran de to siste rundene, der Strømsgodset skal spille tre kamper. Start befinner seg på trygg grunn med 26 poeng, vi har kvalifiseringsplassen med våre 25 poeng, og Mjøndalen ligger under streken med sine 24 – etter at sistnevnte vant 1-0 i oppgjøret mellom våre to nedrykksrivaler.

Se høydepunktene fra kampen her.

Allerede i åpningsminuttene hadde begge lag gode muligheter til å ta ledelsen. Først ut var gjestene, da Wadji stusset et hjørnespark videre i feltet, men ballen gikk forbi alt og alle foran mål.

Etter ti spilte minutter fikk vi en eventyrlig mulighet servert da gjestenes midtstopper Benjamin Tiedemann Hansen bommet på ballen. Lars-Jørgen Salvesen snappet den opp og satte fart mot mål, men førstetouchen ble litt for lang, og chippen gikk rett til side for mål.

Noen minutter senere var Haugesund på ferde igjen. Desler slo et godt innlegg fra høyre, Bruno Leite var alene foran mål, men fra elleve meter traff han alt annet enn rent – og sendte ballen ut til innkast.

Hove styrte Godset i ledelsen

Etter 25 minutter kom ledermålet. Herman Stengels hjørnespark havnet hos Mikkel Maigaard på bakre, som la ballen på høyrefoten og siktet mot lengste stolpe. På strek headet Alexander Stølås ballen tilbake til Stengel, som nok en gang fant Maigaard.

Denne gangen gikk han mot venstre, og banket inn foran mål, der Johan Hove styrte ballen videre i nettet.

Gjestene hadde to muligheter til å utligne i de siste ti minuttene før pause. Kristoffer Veldes heading gikk rett på Viljar Myhra, mens Wadji, som nok en gang fikk pannebrasken på et hjørnespark, headet like utenfor.

Dermed holdt vi 1-0-ledelsen til pause.

SIF-sjanser etter pause

I starten av den andre omgangen hadde vi flere muligheter der vi kunne økt til 2-0. Først var FKH-keeper Frank Stople på vei ut av feltet med ballen i hendene, og måtte slippe den fra seg. Valdimar Ingimundarson plukket den opp, men gikk i bakken i duell med Desler, før målvakten fikk tak i ballen på nytt. Ingimundarson ropte på straffe, men forgjeves.

Minutter senere var vi svært nær å doble ledelsen da Fredrik Pallesen Knudsen var nær ved å sette et innlegg fra Ingimundarson i eget nett, men denne gangen ryddet Stople opp.

Etter at vi rundet en time på klokka fikk vi noen minutter der Niklas Gunnarsson først pådro seg det gule kortet som gjør at han må sone karantene mot Aalesund på onsdag, før samme mann ble liggende etter en duell i feltet på et hjørnespark. På grunn av den duellen ble det stopp i spillet mens 29-åringen fikk behandling av vårt medisinske apparat.

FKH utlignet

Da mistet vi samtidig litt av rytmen vi hadde i minuttene før, og Haugesund kom mer inn i kampen.

Etter 69 spilte minutter kom så scoringen som lå i lufta i minuttene før. Alexander Stølås slo et godt innlegg, og foran mål fikk Peter Therkildsen helt uforstyrret heade inn utligningsmålet.

Like etter scoringen gjorde gjestene et dobbelbytte, mens vi gjorde et trippelbytte. Andreas Nyhagen, Ari Leifsson og Kristoffer Tokstad erstattet Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson og Valdimar Ingimundarson.

Og kun sekunder etter byttene var gjestene nær selvmål nok en gang. Pallesen Knudsen kastet seg inn på et innlegg fra innbytter Tokstad, og stusset ballen i Desler. Heldigvis for FKH-backen, og dessverre for oss, gikk ballen like utenfor stolpen.

To innbyttere med scoring

Så kom det andre ledermålet. Andreas Nyhagen spilte seg fint frem til god innleggsposisjon, og slo et godt innlegg, men ingen i feltet fikk en fot på ballen. Den havnet i stedet hos Halldor Stenevik, som ble revet ned av Kristoffer Velde.

Det påfølgende frisparket ble slått inn av Herman Stengel, headet tilbake ut på åtte meters hold – rett i beina på Kristoffer Tokstad. Innbytteren banket ballen i nettet og sendte Marienlyst til himmels.

Gleden gikk imidlertid fort over til nervøsitet. Haugesund jaget utligning, mens Ari Leifsson lenge ryddet unna det meste som kom i retning vårt mål.

Sekunder etter at klokka rundet 90 spilte minutter kom derimot scoringen. Desler slo et godt innlegg, og innbytter Alexander Ammitzbøll headet ballen via Viljar Myhra og i mål.

Det så ut som vi skulle klare det denne gangen, men igjen fikk vi et tungt slag i trynet, som nå forlenget rekken til 13 kamper uten seier.

Nå gjenstår det for vår del, som nevnt tidligere, tre kamper av årets sesong. Aalesund (b) førstkommende onsdag, Odd (b) lørdag 19. desember og Stabæk (h) i siste serierunde tirsdag 22. desember.

Strømsgodset - FK Haugesund 2-2 (1-0)

28. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 200 tilskuere
Mål: 1-0 Johan Hove (25.), 1-1 Peter Therkildsen (69.), 2-1 Kristoffer Tokstad (80.), 2-2 Alexander Ammitzbøll (90.)
Gule kort: Niklas Gunnarsson, Herman Stengel (SIF), Kristoffer Velde og Peter Therkildsen (FKH)
Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL