SIF-duo skal spille U21-EM

De to SIF-islendingene Ari Leifsson og Valdimar Ingimundarson befinner seg i disse dager i Ungarn for å representere hjemlandet i U21-EM.

Annonse:

Ari Leifsson (22) og Valdimar Ingimundarson (21) har et bånd som strekker seg langt tilbake i tid. De to unge islendingene var lagkamerater i Fylkir fra ung alder og helt frem til Ari tok veien til Drammen og Strømsgodset i mars i fjor. Et halvt år senere tok «Valdi» samme vei – og siden den gang har de delt leilghet på Danvik. I tillegg til det er de også lagkamerater på det islandske U21-landslaget.

Etter sterke resultater i kvalifiseringen, der de kom på 2. plass bak Italia, og foran Irland og Sverige, skal de nå representere Island i U21-EM i det som blir landets andre deltakelse i turneringen.

Sentrale i kvalifiseringen

SIF-guttene Ari og Valdi var begge sterkt delaktige i nettopp det. Ari spilte samtlige 90 minutter i Islands midtforsvar i åtte av ni kamper, og noterte seg også for en scoring i 6-1-seieren over Armenia tidlig i kvalifiseringen. Valdi var på banen i sju kamper, to fra start og fem innhopp, og ble helten i Islands siste kamp.

Tre minutter på overtid scoret han 2-1-målet som avgjorde kampen mot Irland i det som til slutt ble tungen på vektskålen som sørget for at Island ble nummer to i gruppa og nå forbereder seg til EM-sluttspillet.

Totalt står Ari med 14 kamper på U21-nivå, mens ett år yngre Valdi står med åtte foran EM-sluttspillet, som kan bli deres siste opptredener for U21-landslaget. Ari har forøvrig også én A-landskamp.

Første og frem til nå eneste gang Island deltok i U21-EM var i 2011, der de røk ut i gruppespillet i tett konkurranse med Hviterussland og Danmark, bak gruppevinner Sveits. De tre landene endte alle tre med lik poeng og målforskjell (!), og det hele måtte avgjøres på intern målforskjell, der Hviterussland trakk det lengste strået.

Nå er det derimot nye muligheter for en ny generasjon. Også denne gangen møtes Island og Danmark i gruppespillet. De øvrige lagene i gruppe C er Russland og stjernespekkede Frankrike, som blant annet har med seg profilene Eduardo Camavinga og Matteo Guendouzi – og naturlig nok regnes blant favorittene til å vinne turneringen.

Våre to representanter og deres lagkamerater har dermed en utfordring foran seg hvis de skal ta seg videre fra gruppespillet – i så fall for første gang i landets historie.

Islands kamper i gruppespillet er som følger:

Island – Russland, 25. mars kl. 18:00

Island – Danmark, 28. mars kl. 15:00

Island – Frankrike, 31. mars kl. 18:00

Mesterskapet skulle opprinnelig blitt spilt i juni, men grunnet covid-19, og at EM-sluttspillet som skulle blitt spilt i fjor sommer ble flyttet til i år, har årets U21-mesterskap blitt delt i to. Gruppespillet spilles altså i denne internasjonale perioden, mens kvartfinalene, semifinalene og finalen spilles i perioden 31. mai til 6. juni.

Vi ønsker Ari og Valdi masse lykke til i EM!

Annonse fra Eliteserien: