Senket Brann på Marienlyst

Herman Stengel, Gustav Valsvik og Tobias Gulliksen scoret målene da Strømsgodset snudde til seier i den siste halvtimen mot Brann.

Det ble til slutt en ny herlig aften på Marienlyst i kveld - og Fort Marienlyst blir bare sterkere og sterkere. Mest av alt på kvelder som denne, hvor vi ligger under, kjemper oss tilbake og både avgjør og punkterer kampen mot slutten.

Mye takket være supporterne, mentaliteten og selvtilliten vi spiller med hjemme på Marienlyst.

Se høydepunktene her.

Men det var Brann som tok ledelsen etter halvspilt 1. omgang. Aune Heggebø headet et innlegg fra Robert Taylor i mål, og gjestene fra Bergen øynet håp om årets første borteseier.

Det var heller ikke mye som tydet på at vi skulle snu kampen i de første 45. Men vi fikk samlet oss i pausen, og troen på oss selv ble avgjørende i kveld.

For selv om trykket vi hadde i starten av den andre omgangen la seg litt etter hvert, fikk vi utligningen som løftet Marienlyst. Et innlegg fra Lars Vilsvik etter en times spill ble headet ut, men ikke lenger enn på 20 meter.

Der kom Herman Stengel i full fart, og midtbanemaestroen klemmet til. For ei kule det var, og akkurat som i den legendariske novemberkvelden i 2019 var Håkon Opdal sjanseløs da Stengel ladet skuddfoten.

Se intervju med Stengel og trener Wibe-Lund her:

Et snaut kvarter senere klemmet Stengel til igjen. Denne gangen på et frispark fra lignende hold som scoringen mot Odd for en måned siden, men denne gangen kontant på panna til kaptein Gustav Valsvik.

Kjempen fra Vik stanget inn sesongens andre mål, det første på Marienlyst, og sendte oss i en forløsende ledelse.

Se intervju med kapteinen her:

Fire minutter før slutt ble kvelden så komplett da den 18 år gamle Konnerud-gutten Tobias Fjeld Gulliksen danset seg gjennom et slitent Brann-forsvar, og elegant satte inn sitt andre eliteseriemål. Et aldri så lite c-moment fra unge Gulliksen, og game, set, match!

Se intervju med Gulliksen her:

Kampfakta
Strømsgodset - Brann 3-1 (0-1)

16. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 2 000 tilskuere
Mål: 0-1 Aune Heggebø (23), 1-1 Herman Stengel (60), 2-1 Gustav Valsvik (74), 3-1 Tobias Gulliksen (86)
Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen (SKB)
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar