Målløst mot Sandefjord

For første gang på 37 kamper under Henrik Pedersens ledelse endte det målløst i en Strømsgodset-kamp.

Sist gang Strømsgodset spilte 0-0 var i hjemmekampen mot Viking i fjor, i det som skulle vise seg å bli Bjørn Petter Ingebretsens siste kamp som hovedtrener. Siden den gang har det gått 42 kamper, derav Henriks 36 første som Godset-trener, før det i kamp nummer 43 endte målløst – 443 dager etter den forrige.

Men selv uten scoring eller tre poeng er det nok av lyspunkter å ta av. Tobias Fjeld Gulliksen fikk i Mikkel Maigaards skadefravær sin første kamp fra start, og gikk fryktløst til verks. 17-åringen fra Konnerud gjorde en veldig god figur i den drøye timen han spilte.

Se intervju med Tobias her:

Da ble han erstattet av Valdimar Ingimundarson – og han ville ikke være noe dårligere. 21-åringen viste svært lovende takter i sin debut for Strømsgodset, og var svært delaktig i at

I tillegg fikk Aleksander Stenseth sin eliteseriedebut da han fikk de siste minuttene for Kristoffer Tokstad, mens vi endelig fikk et svært gledelig gjensyn med Duplexe Tchamba i Godset-drakta. Midtstopperen fra Kamerun spilte sin siste tellende kamp for Godset i siste serierunde i fjor, men spilte avslutningskvarteret.

Se høydepunktene her.

Når det gjelder kampens hendelser, kan vi nesten spole rett forbi den første omgangen, som var preget av to lag som nøytraliserte hverandre. Både vi og Sandefjord var dyktige i det defensive spillet, og hindret hverandre å skape målsjanser. Kampen ble også deretter, en sjansefattig affære – der ingen av lagene hadde et eneste skudd på mål.

Etter en drøy time kom kampens første skudd mellom stengene, da Johan Hove testet skuddfoten fra distanse. Seks minutter gjorde han det samme, denne gangen et bedre forsøk – men begge gangene ble avslutningene slått unna av Sandefjord-målvakt Storevik.

Hove traff tverrliggeren

Etter 72 minutter kom vi til vår første – og største – ordentlige målsjanse. Etter flott Godset-fotball ble Kristoffer Tokstads innlegg headet tilbake foran mål av Lars-Jørgen Salvesen, der Johan Hove kom på ballen, men hans avslutning smalt i tverrliggeren.

To minutter senere var vi svært nær igjen, da debutant «Valdi» fikk kriget ballen frem til Salvesens venstreslegge i god skuddposisjon, men avslutningen fra dagens Godset-kaptein gikk like utenfor lengste stolpe.

Etter det fulgte en periode der kampen svingte frem og tilbake, før vi tok over på nytt i sluttminuttene.

I kampens aller siste øyeblikk kom den store muligheten vi over lengre tid hadde prøvd å spille oss frem til, da Halldor Stenevik slo et godt innlegg foran mål. Nok en gang var toppscorer Johan Hove først på ballen, men avslutningen gikk utenfor.

Sekunder senere blåste dommer Tore Hansen av kampen, til fortvilelse fra våre spillere, som kjempet hardt for den avgjørende scoringen i sluttminuttene.

Sandefjord - Strømsgodset 0-0