Senket Brann på Marienlyst

Et selvmål, en kjapp frisparkvariant og Marcus Mølvadgaard (20) sitt første SIF-mål: Godset slo Brann 3-1 på Marienlyst i kveld. Se høydepunkter og reaksjoner her.

Det var en svært underholdende og fartsfylt kamp på Marienlyst i kveld, da vi tok tre deilige poeng etter å ha slått Brann 3-1.

Etter å ha vært tydelige med oss selv på at prestasjonen mot Vålerenga på søndag ikke var god nok var vi tilbake på godt nivå i dag, med høy intensitet i det aller meste.

Et selvmål og en Moses-scoring etter et kjapt frispark i åpningen av hver sin omgang gjorde at vi ledet 2-0 frem til Branns redusering snaue tjue minutter før slutt – men tre minutter på overtid fastsatte 20-åringen Marcus Mølvadgaard resultatet til 3-1 med sin første scoring i Godset-trøya.

Tidlig ledelse

Etter å ha slitt med å omsette sjanser til mål, og gått de to siste kampene uten scoring, tok det kun sju minutter før vi fikk ballen i mål mot Brann i kveld.

En elegant chip fra Ipalibo Jack overlistet Brann-forsvaret, og spilte gjennom Mikkel Maigaard. Godset-kapteinen spilte 45 grader ut, der ballen gikk via beinet til Brann-forsvarer Taijo Teniste og i mål.

Moses fikk en god mulighet etter 19 minutter – og en enda større en rundt ti minutter senere. Vi spilte oss flott frem på høyresiden, og Johan Hove slo et godt innlegg mot Moses på åpent mål, men spissen kom ikke nok over ballen til at han fikk den under tverrliggeren.

Store sjanser før pause

Ti minutter før pause fikk Brann sin største sjanse i den første omgangen, da Gilbert Koomson kom seg til avslutning, og fikk ballen forbi Viljar Myhra, men på streken var Niklas Gunnarsson, og midtstopperen headet ballen unna.

Se intervju med Niklas her:

Vi hadde to nye muligheter til å doble ledelsen i de siste minuttene før pause. Først etter godt forarbeid og innlegg av Nico Mickelson, der Salvesen headet ballen tilbake igjen i feltet, men ballen ble akkurat for høy for Moses.

Noen minutter senere fikk Salvesen rom til å fyre fra drøye 20 meter, og avslutningen gikk via et Brann-bein og i stolpen.

En fartsfylt og sjanserik 1. omgang til tross – det var kun selvmålet etter sju minutter som skilte lagene halvveis.

Moses doblet

Men også i den andre omgangen scoret vi tidlig. En rask frisparkvariant fra Mikkel Maigaard gjennom til Lars-Jørgen Salvesen, og foran mål fant han Moses Mawa – som denne gangen kontrollert satte ballen i det åpne målet.

Etter den andre scoringen falt vi litt ned og slapp Brann mer inn i kampen. Allerede noen minutter etter scoringen kom Petter Strand til avslutning fra 16 meter, men ble hindret av en glimrende redning fra Viljar Myhra. Ytterligere noen minutter senere var Viljar god igjen da han kom én mot én mot Robert Taylor – der sisteskansen igjen kom seirende ut.

Atten minutter før slutt kom imidlertid scoringen, da Gilbert Koomson fikk rom til å skyte fra drøye 20 meter – og sendte ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Mølvadgaard punkterte

Etter reduseringen kjempet vi tappert for å unngå utligning, og vi hindret Brann å komme til én eneste målsjanse i sluttminuttene.

Vi kom derimot til én på overtid – en lang ball ut mot innbytter Marcus Mølvadgaard, som kriget seg innover i banen, og la ballen igjen til Lars-Jørgen Salvesen.

Ballen havnet riktignok i stedet tilbake hos Marcus, og da var innbytteren nådeløs da han kaldt plasserte ballen i det lengste hjørnet og punkterte kampen.

Vi oppsummerte kampen sammen med Godset-trener Henrik Pedersen. Se intervjuet her:

Strømsgodset - Brann 3-1 (1-0)

11. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Taijo Teniste (7., selvmål), 2-0 Moses Mawa (54.), 2-1 Gilbert Koomson (72.), 3-1 Marcus Mølvadgaard (90.)
Gult kort: Niklas Gunnarsson (SIF)
Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL