– Selvtillit er ferskvare

Bjørn Petter Ingebretsen har fått strålende respons fra spillergruppa de siste to kampene. Nå reiser gutta til Bergen med en god følelse.

Annonse:

Med kniven på strupen leverte Strømsgodset en flott kamp mot Vålerenga sist helg. Fire dager senere fulgte gutta opp med å sikre cupfinaleplass etter kontrollerte 3-0 mot Lillestrøm.

Mye er blitt snudd på hodet i løpet av den siste uken, men nå gjelder det å nullstille og fokusere på arbeidsoppgaver igjen.

Brann i Bergen er alltid tøft, men det er en offensiv Godset-gjeng som setter seg på flyet søndag formiddag.

- Dette er en vanskelig bortekamp, men vi må fokusere på oss selv, på våre prestasjoner og ikke tenke konsekvenser. Det blir de samme tingene igjen. Vi skal videreføre det vi har gjort de siste kampene, der vi har hatt voldsom tilstedeværelse, entusiasme og sterk lagmoral, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Må utnytte styrkene

Han har først og fremst fokus på at Strømsgodset skal prestere ennå litt bedre mot Brann enn mot VIF og LSK. Det må til for å få med seg noe hjem fra Bergen.

- Dette blir en annen type kamp. Vi må få utnyttet våre styrker og deres svakheter, sier BP videre.

Han har vært meget fornøyd med responsen fra spillerne etter det tunge tapet i Sandefjord. Både de som har spilt og de som sitter på benken. Hele gruppa har vært positive bidragsytere. Han liker spesielt variasjonen i både spill og presshøyde.

- Det jeg har vært mest fornøyd med er måten vi har variert presshøyden vår. Når vi har gått høyt så har vi gjort det samlet og når vi har falt ned så har vi også gjort det disiplinert ordentlig. Da blir vi vanskelige å møte. Samtidig er det viktig å holde ballen i laget når vi vinner den og komme ut av bruddsoner, sier BP engasjert.

Defensiv stabilitet

Nå handler det om å gjenskape de gode prestasjonene. Skjønne hvorfor man er god og hva som skal til for å vinne fotballkamper. Møte opp og være tilstede fra start. Fokusere all energi inn mot 90 minutter på Brann stadion.

- Selvtillit er ferskvare. Det gjør noe med gutta og humøret når vi har vunnet to kamper på rad, sier BP.

- Vi er så godt forberedt som vi kan til denne kampen. Så får kvalitetene ute på banen avgjøre, fortsetter han.

På de siste seks kampene (inkludert cup) har Strømsgodset kun sluppet inn seks mål. I fire av disse har vi holdt nullen.

- Det vitner om en defensiv stabilitet som blir viktig fremover. Og så vet vi at vi har kvaliteter til å krydre spillet fremover på banen, sier BP.

Annonse fra Eliteserien: