Seieren glapp i sluttminuttene

Strømsgodset leverte en solid bortekamp i Stavanger og styrte mot tre viktige poeng. Vikings Zlatko Tripic ville det annerledes i det 90. minutt.

Hjemmelagets dyktige kantspiller blåste inn et frispark i krysset og dermed glapp det som ville vært en fortjent borteseier på SR-Bank Arena. Viking hadde riktignok ballen mest, de slo mange innlegg, kastet langt og fikk en haug med cornere men de skapte totalt sett lite fordelt på 96 minutter.

Det som kom håndterte den bakre fireren og keeper Viljar Myhra på overbevisende måte. Spesielt midtstopperne Ari Leifsson og Gustav Valsvik vant mange dueller i boks og de renset unna i stor stil på hjemmelagets faste situasjoner.

Men dette var først og fremst en sterk kollektiv prestasjon. Strømsgodset spilte disiplinert og klokt i Stavanger og Viking fremsto frustrerte i lange perioder av kampen. Trenerteamet hadde lagt opp en god plan og spillerne responderte lojalt.

Fighting spirit! Ari Leifsson leverte en ny god kamp i midtforsvaret.

Jack is back

Det er i det hele tatt gledelig å se hvordan laget Strømsgodset fremstår om dagen. Alle jobber for hverandre, alle gjør jobben og legger ned de nødvendige meterne - det er god lagmoral over hele linja. Gutta ofrer seg i duellspillet - spør du Viking-spillerne så vil nok de skrive under på at det gjør vondt å møte Godset.

En slik laginnsats er helt avgjørende for å ta poeng, men det er også en ny bekreftelse på at SIF er på rett vei. Bare så synd at vi ikke klarte å doble ledelsen da vi hadde muligheten. Halldor Stenevik fikk blant annet en gedigen sjanse alene med keeper etter 57 minutters spill. Skuddet gikk rett på Arild Østbø.

Men la oss starte med den som faktisk gikk inn. Og det til alt overmål etter en langt innkast. Må vi helt tilbake til Espen Horsruds dager sist vi scoret på det? Uansett: Niklas Gunnarsson, for anledning høyreback, pælmet ballen inn i boksen og der dukket Ibalibo Jack opp som troll i eske. Midtbanespilleren styrte ballen i fin bue over keeper og ned i motsatt hjørne. Dermed 1-0 til Strømsgodset!

Som om ikke det var nok: Niklas fortsatte å kaste langt og etter 28 minutter havnet ballen hos Fred Friday på bakre stolpe. Avslutningen gikk dessverre litt for høyt. En god sjanse for oss.

Viking hadde ikke stort annet enn lange innkast og cornere i 1. omgang, men vi renset unna det som kom. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Godset. Det var fortjent, selv Tripic erkjente det i pauseintervjuet med Eurosport.

Stenevik-sjanser

Etter hvilen kom Viking ut mer mer energi og trøkk i spillet sitt, men vi fortsatte å forsvare oss solid, samtidig som vi yppet oss på fremover. Etter 57 minutter kom den store sjansen til Stenevik på kontring. Fred Friday spilte en genial pasning bak Vikings forsvar og der kom SIF-vingen hele umarkert. Avslutningen ble dessverre for svak.

Fred Friday gjorde manns jobb på topp mot Viking.

Bare to minutter senere var Halldor frempå igjen i ganske lik posisjon, men under sterkere press. Han fintet bort Viking-spilleren som satte ut en fot. Stenevik gikk i bakken, men dommeren valgte å ikke blåse.

Tiden gikk og Viking jaget utligningen, uten å skape all verden. De kom til et vell av innlegg og dødballer, men SIF-forsvaret renset unna. Men så, i det 90. minutt, ble Veton Berisha felt og det frisparket blåste Tripic i vinkelen. Det kunne sikkert vært unngått, men vi skal også berømme Tripic for en flott prestasjon.

Fryktelig surt for oss selvsagt. Isolert sett er poeng i Stavanger godkjent, men når det glipper på tampen blir man skuffet og forbannet. Viking skapte enda en stor sjanse etter dette som Myhra og Valsvik avverget i fellesskap og de ropte på straffespark i det 94. minutt.

Vi tar med oss det ene poenget hjem til Drammen og gleder oss over en god prestasjon på bortebane. Vi bygger videre og ser frem mot neste kamp mot Stabæk på Marienlyst søndag 18. juli.