Seier over Vålerenga

Omsider kom seieren vi har ventet på! Lars Vilsviks første scoring på over tre år og et svært godt innhopp fra Muhamed Keita sørget for at Godset slo Vålerenga 3-2 på Marienlyst.

Se høydepunktene her.

Det var lenge en sjansefattig stillingskrig, men utover 1. omgang fikk Godset et godt tak på Vålerenga og truet mer og mer mot Kristoffer Klaessons mål.

Vi kom til et par farligheter ved Kristoffer Tokstad på høyrekanten, uten at vi fikk ordentlig trykk på avslutningene foran mål. Den første store målsjansen kom etter 35 minutter, da nevnte kantspiller fant Herman Stengel foran mål. Hans avslutning gikk via et Vålerenga-bein og til hjørnespark.

Vilsvik banket inn ledermålet

Fire minutter før pause kom så det forløsende målet. Et hjørnespark ble headet ut ved første stolpe, men på returen banket Lars Vilsvik ballen i det nærmeste hjørnet.

En flott scoring, på et ekstremt flott tidspunkt – og slett ingen dum måte å score sitt første eliteseriemål siden 4. juli 2016 for klubblegenden med draktnummer 26.

I pausen måtte så Mos Abdellaoue forlate banen med skade, og ble erstattet av Muhamed Keita.

Keita-show i 2. omgang

Og han trengte ikke lang tid på å spille seg varm.

Det hadde ikke gått mer enn drøye tre minutter av omgangen da kantspilleren mottok ballen fra Mikkel Maigaard, dro seg innover i banen og la ballen i stolperota i det lengste hjørnet til 2-0.

Det ga oss noen minutter med pusterom, men allerede to minutter etter scoringen reduserte gjestene fra Oslo. Aron Dønnum fant skuddhold med venstrefoten, og sendte ballen forbi debutant Martin Hansen og inn i det lengste hjørnet.

Tre minutter etter var Matthías Vilhjálmsson nær ved å utligne med et hodestøt, men Hansen slo tilbake med en god redning da han fikk slått ballen over tverrliggeren.

Etter en drøy time var det så på tide at Keita skulle sende Marienlyst til himmels igjen. Etter godt forarbeid av Moses Mawa ble Keita spilt fri i bakrom, alene med Klaesson gjorde han ingen feil – og satte inn 3-1-målet.

Ny redusering og spenning

Den scoringen til tross – det skulle bli dramatikk og spenning helt ut. Snaue tjue minutter før slutt feilberegnet Hansen et hjørnespark, og Johan Lædre Bjørdal headet inn Vålerengas andre redusering for dagen.

Gjestene jaget utligning de siste tjue minuttene, men uten hell. Etter nærmere fem og et halvt minutt overtid blåste omsider Tommy Skjerven av – og markerte at vår første seier i Eliteserien siden 19. mai var et faktum.

Kampfakta
Strømsgodset - Vålerenga 3-2 (1-0)

17. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 318 tilskuere
Mål: 1-0 Lars Vilsvik (39.), 2-0 Muhamed Keita (49.), 2-1 Aron Dønnum (51.), 3-1 Muhamed Keita (62.), 3-2 Johan Lædre Bjørdal (71.)
Gule kort: Duplexe Tchamba (SIF)
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL