Seier over Sandefjord

Marcus Pedersen og Amahl Pellegrino scoret målene da Strømsgodset endelig tok tre poeng igjen, etter 2-0-seier over Sandefjord. Se høydepunktene her.

Det kunne se tungt ut da vår første målsjanse endte i et nytt tverrliggertreff, men et hodestøt fra Marcus Pedersen og en Amahl Pellegrino-scoring tatt rett ut av Amahls egen lærebok var det som skulle til for å slå Sandefjord 2-0 – i en kamp der vi både fikk en lokal hjemmedebutant i Christopher Lindquist og en annen lokal helt, Amahl, som scoret sitt første Godset-mål hjemme på Gamle Gress.

Vi fikk en sjansefattig åpning på kampen, og måtte vente godt over en halvtime på kampens første målsjanse. Det eneste verdt å nevne fra den første halvtimen var en korrekt annullert scoring for Flamur Kastrati.

Traff tverrliggeren

Kampens første målsjanse kom etter godt forarbeid av hjemmedebutanten Christopher Lindquist. Etter at Henning Hauger vant ballen på Sandefjords banehalvdel kombinerte Lindquist fint med Bassel Jradi, før han slo inn foran mål. Der var Marcus Pedersen, men hans avslutning smalt i tverrliggeren.

Tre minutter senere kom Kastrati til en mulighet i motsatt ende, men hans avslutning hadde Espen Bugge Pettersen få problemer med å redde.

Tok ledelsen like før pause

Så, like før pause, skulle det lykkes. Eirik Ulland Andersen vant hodeduellen på midtbanen etter en glimrende ball fra Jakob Glesnes, og fikk dyttet ballen videre til Jonathan Parr på vei fremover på venstresida.

Han slo et like glimrende innlegg mot Marcus Pedersen, som stanget inn ledermålet i omgangens siste ordinære spilleminutt.

På overtid av omgangen var vi nær ved å doble ledelsen ved Lars Sætra på et hjørnespark, men headingen gikk like utenfor, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 1-0 til Strømsgodset.

Nytt tverrliggerteff

Christopher Lindquist fikk sin hjemmedebut fra start mot Sandefjord.

Etter pause gikk det ikke mer enn to minutter før vi var nær igjen, på et frispark fra Eirik Ulland Andersen. Der noterte vi oss for nok et tverrliggertreff.

Noen minutter etter prøvde Eirik seg igjen på frispark, denne gangen fra veldig spiss vinkel. Det forsøket ble reddet av Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen.

Mellom de to frisparkene hadde Eirik også en stor sjanse da han var hissig frempå en ball som Holmen Johansen feilberegnet. Han fikk med seg ballen forbi målvakten, men vinkelen ble for spiss, og innlegget ble blokkert.

Deretter var Bassel Jradi nær med et frekt forsøk mot det nærmeste hjørnet, før en noe roligere periode ventet på Marienlyst.

Pelles første på Marienlyst

Det var imidlertid frem til Amahl Pellegrino kom på banen ni minutter før slutt.

Det gikk ikke mer enn to minutter senere før Eirik Ulland Andersen sendte en god ball mot nettopp Amahl. Han gjorde det han gjør best, dro seg innover fra venstrekanten og curlet ballen vakkert i det lengste hjørnet til 2-0.

Amahl fortsatte å jagde mer etter sin første scoring, men det positive innhoppet til tross, så ble det ikke mer enn den ene scoringen.

Dermed ble det omsider tre poeng etter 2-0-seier over Sandefjord. Forhåpentligvis kan vi bygge på kveldens seier og fortsette klatringen på tabellen – allerede i vår neste kamp mot Start 10. juni.

Strømsgodset - Sandefjord 2-0 (1-0)