Tredje strake hjemmeseier

Moses Mawa scoret målet som sørget for at vi slo Ranheim, tok vår tredje strake hjemmeseier – og nå er à poeng med kvalifiseringsplassen.

Annonse:

Et langskudd fra Moses Mawa ti minutter ut i den andre omgangen ble tungen på vektskålen i kveld – og det som sørget for at vi tok alle de tre poengene i den enormt viktige bunnkampen mot Ranheim.

Se høydepunktene her – eller les om dem under videovinduet.


Kampen startet også med et smell – selv om det tok tid før ballen havnet i nettmaskene.

De første 25 minuttene var nemlig en sjansebonanza av de sjeldne. I løpet av de første ti minuttene hadde Kristoffer Tokstad, tilbake i startoppstillingen etter skade, to gode muligheter fra skrått hold – mens Ola Solbakken hadde det samme for gjestene.

Annullert scoring

Etter ni minutter fikk vi også en scoring annullert. En retur etter et godt skuddforsøk fra distanse fra Lars-Jørgen Salvesen ble satt i mål av Moses Mawa, men dommer Ola Hobber Nilsen blåste frispark mot Mikkel Maigaard for en dytt i forkant av scoringen.

Ti minutter senere fikk så Mushaga Bakenga en god mulighet etter at vi pådro oss et stygt brudd på egen halvdel – men Martin Hansen gjorde en god redning.

I det 25. minutt kom så den største sjansen i 1. omgang da Herman Stengel fant en umarkert Mikkel Maigaard med et innlegg fra høyre. Fra hjørnet av femmeteren satte Maigaard ballen litt for høyt, og litt for langt til siden.

Målløst til pause

At det fortsatt sto 0-0 etter denne perioden var smått utrolig.

Andre halvdel av omgangen var imidlertid noe roligere, og sjansene kom ikke lenger på løpende bånd – heller tvert i mot.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

I pausen måtte vi også gjøre et keeperbytte. Martin Hansen slet med ryggen, og ble erstattet av Viljar Myhra.

Moses matchvinner

Drøye ti minutter ut i omgangen kom omsider den forløsende scoringen. En feilvendt Moses Mawa mottok ballen fra Mikkel Maigaard, vendte opp og satte fart mot Ranheim-forsvaret.

Fra snaue 25 meter hamret han løs, via ryggen på Ranheim-forsvarer Torbjørn Heggem og i det lengste hjørnet.

Seks minutter etter ledermålet var Ranheim nær utligning. Nevnte Heggem fikk hodet på et innlegg fra høyre, men en mesterlig redning fra keeperinnbytter Viljar Myhra hindret scoring.

Etter det stengte vi mer eller mindre bakover. Ranheim jaget på for utligning, og det var nok ingen verken på tribunen eller foran TV-skjermene som følte seg trygge før Ola Hobber Nilsen blåste av tre minutter på overtid – men vi nektet Ranheim å produsere ordentlige målsjanser i sluttminuttene, og sørget for at både nullen ble holdt og at de tre poengene ble igjen i Drammen.

Det gjør at vi klatrer opp på 19 poeng, à poeng med nettopp Ranheim på kvalifiseringsplass, to poeng bak Mjøndalen og tre poeng bak Tromsø – vår neste motstander.

Se sendingen der vi oppsummerer kampen med Henrik Pedersen:

Kampfakta
Strømsgodset - Ranheim 1-0 (0-0)

21. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 4 913 tilskuere
Mål: 1-0 Moses Mawa (56.)
Gule kort: Duplexe Tchamba, Lars-Jørgen Salvesen (SIF), Michael Karlsen og Daniel Kvande (RIL)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

Asset 1 Asset 2
35
Hansen
Substituted out 46'


26
Vilsvik
5
Glesnes
4
Tchamba
22
Mendy


7
Stengel
42
Ipalibo
20
Maigaard


11
Tokstad
Substituted out 68'
88
Salvesen
10
Mawa
Substituted out 86'
Goal 56'
Innbyttere
1
Myhra
Substituted in 46'
3
Parr
39
Sætra
46
Gulliksen
6
Hauger
8
Hove
Substituted in 68'
56
Fofana
Substituted in 86'
Innbyttere
  • 1
    Myhra
    Substituted in 46'
  • 3
    Parr
  • 39
    Sætra
  • 46
    Gulliksen
  • 6
    Hauger
  • 8
    Hove
    Substituted in 68'
  • 56
    Fofana
    Substituted in 86'

Annonse fra Eliteserien: